Νίκησαν τον Καρκίνο! Σώθηκαν 9/10 Ασθενείς με Λευχαιμία, με Μία Μόνο Ένεση

Νίκησαν τον Καρκίνο! Σώθηκαν 9 στους 10 Ασθενείς με Λευχαιμία
Για επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου κάνουν λόγο Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνάς τους, είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα σε ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου. Στο πλαίσιο της έρευνας , οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι με τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μεθόδου καθώς πάνω από 9 στους 10 ασθενείς με σοβαρή μορφή λευχαιμίας, είδαν τα συμπτώματα να εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Sky News, επιστήμονες από τις Η.Π.Α. ανέπτυξαν μία ''θαυματουργή'', όπως αποδείχθηκε, μέθοδο, με την βοήθεια της οποίας τροποποιήθηκαν γενετικά οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα επονομαζόμενα T-κύτταρα, έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά.

Μάλιστα, όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι Αμερικανοί ερευνητές, 4 στους 5 ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος, ανταποκρίθηκαν και αυτοί θετικά στη θεραπεία. Πάνω από το 50% των ασθενών δεν εμφάνιζε πλέον κανένα σύμπτωμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε, από το Ερευνητικό Κέντρο για το Καρκίνο στο Seattle των Η.Π.Α. Fred Hutschinson, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά αν ληφθεί υπόψη πως η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε ασθενείς που είχαν προσδόκιμο ζωής μόνο από 2 έως 5 μήνες... 

«Πρόκειται για έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε  ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο», δήλωσε.

Η είδηση, που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου, με τους Αμερικανούς επιστήμονες να υποστηρίζουν πως κατάφεραν επιτυχώς να διδάξουν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος πώς να επιτίθενται σε μεταστατικούς όγκους.

Σε μελέτες, οι ερευνητές κατάφεραν βάζοντας στο εργαστήριο τα επονομαζόμενα Τ-κύτταρα καρκινοπαθών να τα εκπαιδεύσουν έτσι ώστε σε πρώτη φάση να αναγνωρίζουν τα καρκινικά κύτταρα και σε δεύτερη να τους επιτίθενται για να τα εξοντώσουν. H λήψη των Τ- κυττάρων γίνεται μέσω του αίματος.