Απίστευτη Τουρκική Πρόκληση! Παρεμποδίζουν Ελληνικά Πλοία στην Επιχείρηση Περισυλλογής των 3 Επιβαινόντων στο Μοιραίο Ελικόπτερο

Απρόσμενη εξέλιξη πήρε η επιχείρηση περισυλλογής των τριών άτυχων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο που έπεσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη νησίδα Κίναρο στις 2:45 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν, να χάσουν τη ζωή τους οι 3 επιβαίνοντες (επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι). Οι Τούρκοι, προκλητικοί και με απίστευτο κυνισμό, παρεμποδίζουν τα πλοία του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας, ακόμα και στα δικά μας χωρικά ύδατα, ανοιχτά της Λέρου, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση...

Το αεροσκάφος είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς. Στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξαγόταν στην περιοχή το ελικόπτερο τύπου AgustaBell212 έκανε νυχτερινή πτήση επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος από άλλο αεροσκάφος που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η τελευταία φορά που το ελικόπτερο έδωσε στίγμα, βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

Απ' ότι φαίνεται, μετά το "άνοιγμα της πόρτας" από την «κυρία» Μέρκελ, οι γείτονες δεν έχασαν λεπτό στο να αμφισβητήσουν την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τα σενάρια που κάποιοι χαρακτήριζαν ως "συνομοσιολογίες", πλέον, αποδεικνύονται αληθινά.

Η προκλητικότητα των Τούρκων δημιουργεί μια κατάσταση την οποία πολλά μέσα χαρακτηρίζουν «Νέα Ίμια».

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν:
 οι υποπλοίαρχοι

Τουλίτσης Αναστάσιος -κυβερνήτης-

Τουλίτσης Αναστάσιος


και Πανανάς Κωνσταντίνος -συγκυβερνήτης-

Πανανάς Κωνσταντίνος

και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος.