Έλληνας Υπουργός, Αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Νίκος Ξυδάκης, αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία
Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξη του στην Σλοβακική εφημερίδα Pravda, στη δημοσιογράφο Daniela Balážová, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» ενώ περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορα μας.
Κι αν κάποιος πιστέψει πως... ''μπορεί να του ξέφυγε'', ο κύριος υπουργός, πολύ ικανοποιημένος με την συνέντευξη που έδωσε, την ανέβασε και στο προσωπικό του ιστολόγιο!


Απόσπασμα της συνέντευξης...

...«Η Σλοβακία απέρριψε τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την μετεγκατάσταση προσφύγων και έστειλε αστυνομικούς στη Μακεδονία, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής κρίσης. Πώς αντιλαμβάνεστε την προσπάθεια να χτιστεί στα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας “ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας”, όπως την αποκάλεσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orbán;

Φοβάμαι πως το γεγονός ότι αρχίσαμε να χτίζουμε τείχη και φράχτες-συρματοπλέγματα, αποτελεί βήμα πίσω προς την εποχή όχι του Ψυχρού Πολέμου, αλλά προς μια χειρότερη ακόμη εποχή της δεκαετίας ’20 και ’30 του προηγούμενου αιώνα, όταν η Ευρώπη ήταν κατακερματισμένη και γεμάτη φόβο και μίσος. Και αυτό προκάλεσε πολλά δεινά και πόνο.

Τι σημαίνει ενίσχυση των συνόρων αυτών για την Ελλάδα;

Για την Ελλάδα αυτό αποτελεί μία κακή εξέλιξη. Δεν έχουμε εχθρούς, δεν πολεμάμε κανέναν. Όταν χτίζετε φράχτες, είναι για άμυνα έναντι κάποιου εχθρού. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο εχθρός. Η Ελλάδα; Οι πρόσφυγες; Ούτως ή άλλως, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να αποφασίσουν για κάποια πράγματα. Πού ακριβώς βρίσκονται τα σύνορα της Ε.Ε; Αν βρίσκονται μεταξύ των ελληνικών νησιών και της Τουρκίας, τότε θα πρέπει εκεί να σπεύσουν να βοηθούν για τη διαχείριση της κατάστασης. Αν πιστεύουν ότι τα σύνορα βρίσκονται πριν την Ελλάδα, τότε πού ακριβώς είναι αυτά; Στην Κροατία ή μήπως στη Σλοβενία; Γιατί να είναι στη Μακεδονία; Μόνον εφόσον θεωρούν την Ελλάδα εχθρό τους»...

του πατριώτη υπουργού, Ξυδάκη...!