Καρανίκας: Ο «Άξιος» Σύντροφος που Διορίστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα


Νίκος Καρανίκας
Νίκος Καρανίκας: άλλος ένας σύντροφος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος από τα παλιά βολεύτηκε, αφού διορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού,  αυτή τη φορά όχι από το κόμμα, αλλά από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Και που το μεμπτόν;» θα αναρωτηθεί κανείς στο πρώτο άκουσμα... Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας, οι μετακλητοί υπάλληλοι διορίζονται περισσότερο με βάση την εμπιστοσύνη που χαίρουν από τους εκάστοτε υπουργούς, πρωθυπουργούς, δημάρχους κ.λπ. παρά με το αν έχουν πλούσιο βιογραφικό η όχι.

Και ποιοι μπορεί να χαίρουν της εμπιστοσύνης αυτής; Οι συγγενείς, οι εκάστοτε «δικοί μας» και (φυσικά) οι φίλοι! Μας αρέσει δε μας αρέσει αυτή είναι η αλήθεια.

Ας δούμε λοιπόν, το ποιος είναι ο νεοδιορισμένος κύριος Καρανίκας, για να καταλάβουμε (ή να προσπαθήσουμε τουλάχιστον) το πως ένας άνθρωπος μπορεί να είναι άξιος εμπιστοσύνης και ικανός για σύμβουλος του πρωθυπουργού μιας χώρας.

Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας
Δίπλα στους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Αλέξη Τσίπρα

Το βιογραφικό του (όπως ο ίδιος το παρουσιάζει)

«Αδιόριστος εκπαιδευτικός - σερβιτόρος. Γεννήθηκα το '69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E' διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».


Με μια πρώτη ματιά...

Ο κ. Καρανίκας που έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του πρωθυπουργού από τις 02/01/2016, υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη, μέχρι πρόσφατα δήλωνε αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος, είναι μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ (η αδελφή του, Ξανθούλα, εξελέγη βουλευτής το '12).


Με μια δεύτερη και πιο αναλυτικά...

Ενώ έχει τελειώσει Τ.Ε.Ι. τουριστικών επαγγελμάτων δηλώνει "αδιόριστος εκπαιδευτικός", πριν από 11 χρόνια είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί (με συνήγορό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου) το καλοκαίρι του '13 συνελήφθη για δεύτερη φορά.

Είναι υποστηρικτής - αρθρογράφος (?!) αντιεξουσιαστικών σελίδων, όπως ο ίδιος δηλώνει, θεωρεί πως η καριέρα είναι "χολέρα", συμμετέχει σε συνέδρια υπέρ της καλλιέργειας κάνναβης (κλωστικής το λέμε τώρα)...



...φανατικός υποστηρικτής των κυβερνητικών αποφάσεων...
-αντιεξουσιαστής κατά τα άλλα-


(...και... ανορθόγραφος ο -πρώην αδιόριστος- εκπαιδευτικός).


Επίσης, είναι φανατικός fun της... Ωραίας Ελένης (?!)...

Νίκος Καρανίκας, tweet

...και των D-Devils (Χόρεψε με το διάβολο)!



Όσον αφορά την άρνηση στράτευσης, είχε δηλώσει στο parousiazw.gr:

«Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας. Δεν είχα βρει κανέναν απολύτως λόγο να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Έναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Έναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι; Αν ζούσα σε μια χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, σε μια πολιτεία οργανωμένη με σωστή και γερή παιδεία και υγεία, που δεν περιόριζε τα δημόσια αγαθά, τότε ναι θα υπηρετούσα ευχαρίστως».

«Ξαφνικά εκεί που είσαι σ’ έναν πολύ ενεργητικό χρόνο για τη ζωή σου, έρχονται και σου λένε σταμάτα τα όλα.  Δεν γίνεται αυτό. Εξάλλου δεν συμφωνώ και με το δόγμα του στρατού που είναι η άμυνα. Για εμένα η ουσιαστική άμυνα είναι η κοινωνική μέριμνα και οργάνωση. Σε περιόδους πολέμου ή γενικά σε περιόδους κρίσιμες για μια πολιτεία,  αυτό που προσφέρει είναι η κοινωνική οργάνωση με την κατάλληλη παιδεία, υγεία και τον πολιτισμό της. Ο στρατός, αντίθετα, δεν βοηθάει την κοινωνία».

Αν δηλαδή οι Τούρκοι θελήσουν να εισβάλουν στη Θράκη, εμείς θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με τι;  με... σεμινάρια πολιτικής αγωγής!

...όμορφος κόσμος..! ηθικός..! αγγελικά πλασμένος..!


Αυτό που προκαλεί σοκ, όμως, δεν είναι τίποτε από όλα τα παραπάνω. Είναι το ότι σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog ο Καρανίκας
χαρακτηρίζει ως ΈΡΓΟ ΤΈΧΝΗΣ και ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους:

«Πριν δω στην οθόνη της TV, στις 11/9/01, τον άνθρωπο θύμα, είδα τον εμβολισμό και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων ως έργο τέχνης - καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν. Ένα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ. Τα σημεία-σύμβολα που επέλεξαν οι δράστες (όποιοι κι αν είναι), δίνουν πολιτικό συμβολισμό στο χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη κι ας μην άφησαν προκήρυξη. Οι δίδυμοι πύργοι: παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, χρηματιστηριακού κεφαλαίου και θεάματος. Το Πεντάγωνο: εργαστήρι του μιλιταρισμού, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Το Υπουργείο Εξωτερικών: Στρατηγείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των USA. Ο Λευκός Οίκος (ως πρόθεση): Κέντρο διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και συνέταιρος του ιδιωτικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών».



Μπράβο ρε Αλέξη!!! Λαβράκι "χτύπησες" πάλι!!!
Σίγουρα οι συμβουλές του Καρανίκα θα σου φανούν "πολύτιμες"!
Τέτοια... «μυαλά» δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτα!

Είναι αλήθεια φαίνεται, αυτό που λένε:
«Οι επιλογές μας, μας κάνουν αυτό που είμαστε»
κι εσένα οι δικές σου, δε σ' έκαναν πρωθυπουργό... τυχαία!


Φαίνεται όμως, πως είναι αλήθεια και το ότι εμείς οι Έλληνες, από τις επιλογές μας
(μια εκ των οποίων είσαι κι εσύ)
καταντήσαμε σ' αυτά τα χάλια, αλλά μυαλό δε λέμε να βάλουμε..!