Revolut: Παράκαμψη των Capital Controls
για Αγορές από το Εξωτερικό (+Video)


Revolut: Αγορές από Εξωτερικό, Παράκαμψη Capital ControlsΔείτε πως μπορούμε να κάνουμε παράκαμψη των capital controls και αγορές από το εξωτερικό, με έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο: Εδώ και λίγο καιρό η Revolut, μία βραβευμένη startup εταιρεία χρηματοοικονομικών τεχνολογιών εφάμιλλη του Paypal, σε συνεργασία με την Βρετανική τράπεζα Barclays, δίνει τη λύση. (πηγή: pcsteps.gr, Συντάκτης Φώτης Μπαλάς)


Μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, η Revolut επιτρέπει τη δημιουργία και τη διαχείριση ενός διεθνούς ηλεκτρονικού πορτοφολιού. Δηλαδή μας δίνει την δυνατότητα να ανοίξουμε δωρεάν έναν χρεωστικό λογαριασμό (debit), που τον φορτίζουμε με χρήματα και έχει την μορφή μιας απόλυτα λειτουργικής, εικονικής -ή και φυσικής αν το επιθυμούμε- κάρτας, τύπου Mastercard.





Οι υπηρεσίες που προσφέρει, είναι ιδιαίτερα ευέλικτες και σημαντικές για όσους κατοικούν στην Ελλάδα και θέλουν να κάνουν αγορές από το εξωτερικό με παράκαμψη των capital controls. Οι συναλλαγές με τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών που απορρίπτονται κατά την χρήση τους για αγορές από το εξωτερικό · με την Revolut ολοκληρώνονται χωρίς κανένα πρόβλημα.



Τα χρήματα των καταθετών τοποθετούνται σε ειδικούς λογαριασμούς στο πιστωτικό ίδρυμα Barclays, χωρίς να έχουν επενδυτικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι η Barclays εγγυάται ότι θα έχουμε τα χρήματα μας στην περίπτωση που η Revolut αποφασίσει να σταματήσει την δραστηριότητα της.

Η χρήση της υπηρεσίας για αγορά είναι δωρεάν! Τα βασικά έσοδα της Revolut προέρχονται από μια προμήθεια συναλλαγής στους εμπόρους, κάθε φορά που δαπανούμε χρήματα για αγορές.

Αν ταξιδεύουμε συχνά στο εξωτερικό, δεν χρειάζεται να επισκεπτόμαστε τράπεζες ή κοστοβόρα ανταλλακτήρια συναλλάγματος με υψηλές προμήθειες. Τα χρήματα της κάρτας Revolut μετατρέπονται γρήγορα σε όποιο από τα διαθέσιμα νομίσματα επιθυμούμε.

Λόγω του ότι η κάρτα Revolut αντιπροσωπεύει αριθμό λογαριασμού πιστωτικού ιδρύματος του εξωτερικού, μπορούμε να κάνουμε αναλήψεις χρηματικών ποσών σε ελληνικά ATM, υπερβαίνοντας το όριο των 420 ευρώ ανά εβδομάδα που ισχύει ως τώρα λόγω των capital controls.

(Υπάρχει προμήθεια 2% για μηνιαίες αναλήψεις άνω των 650€, λόγω του ότι η εταιρεία δεν έχει ιδιόκτητα ATM. Όπως αναφέρει, εργάζεται ώστε να εξαλείψει αυτή την προμήθεια στο άμεσο μέλλον) 


 Πως αποκτούμε την κάρτα 

Η απόκτηση της κάρτας, η ενεργοποίηση και η διαχείριση της γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την εφαρμογή της Revolut για έξυπνες φορητές συσκευές. Είναι διαθέσιμη για τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

Η μορφή της κάρτας είναι εικονική αλλά εάν το επιθυμούμε, η εταιρεία παρέχει δωρεάν (την πρώτη φορά) και την φυσική-πλαστική. Αν θελήσουμε δεύτερη, θα μας χρεώσουν 10 λίρες Αγγλίας για την αποστολή.

Ο τρόπος φόρτισης της κάρτας από ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό γίνεται με τραπεζικό έμβασμα. Αυτήν τη στιγμή, νομοθεσία και τα capital controls επιτρέπουν ως μηνιαίο ύψος τραπεζικού εμβάσματος στο εξωτερικό από λογαριασμό φυσικού προσώπου τα 1000€ (από τις 17 Μαρτίου).

Οι τράπεζες, για να εξυπηρετήσουν τραπεζικό έμβασμα παίρνουν προμήθεια, αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που θα χρεωθούμε (1€)  αν το εκτελέσουμε μόνοι μας, μέσω e-banking.



 Εγκατάσταση εφαρμογής και δημιουργία 
Για την εγκατάσταση της εφαρμογής (για Android) πληκτρολογούμε Revolut στο Google Play
και εγκαθιστούμε.

  Ανοίγουμε την εφαρμογή, πατάμε Sign Up Now...
...εισάγουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου και επιλέγουμε Sign Up.  
Δημιουργούμε και επαληθεύουμε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης (για τη σύνδεση στην εφαρμογή, δεν είναι το PIN μας για την Mastercard).

Αμέσως, σχεδόν, θα λάβουμε με SMS έναν εξαψήφιο κωδικό...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 15
...με διάρκεια ισχύος τα 20 λεπτά. Τον εισάγουμε και επιβεβαιώνουμε. Αν δεν προλάβουμε κάνουμε check στο Resend Code και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Συμπληρώνουμε όνομα, επίθετο, και όλα τα απαραίτητα (θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με τους εδώ τραπεζικούς λογαριασμούς, λογαριασμούς Paypal κ.λπ.) Προεραιτικά, πατώντας στο Add Photo προσθέτουμε και φωτογραφία. Eπιλέγουμε Next...
Στην επόμενη οθόνη, πατάμε στο πεδίο Order or link your RevolutCard για να δημιουργήσουμε την εικονική κάρτα...
...επιλέγουμε το I Want a Virtual Card, δημιουργείται και εμφανίζεται αυτόματα η εικονική μας Mastercard η οποία είναι έτοιμη για χρήση.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 21

 Φυσική - πλαστική κάρτα 
  Για να την αποκτήσουμε κάνουμε κλικ στην επιλογή που βρίσκεται κάτω από την virtual Mastercard...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 22
...επιβεβαιώνουμε ότι η διεύθυνση αποστολής της κάρτας είναι η επιθυμητή, και επιλέγουμε Deliver.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 23

Για την πλαστική κάρτα, πρέπει να γνωρίζουμε το PIN. Για να το μάθουμε, μεταφερόμαστε στο μενού...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 24
...επιλέγουμε My Card...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 25
...και Show PIN.  
Καλό θα είναι να εισάγουμε ένα email επικοινωνίας.
  Πηγαίνουμε στο μενού, πατάμε Profile...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 26

Κάνουμε check στο Email, το πληκτρολογούμε και επιβεβαιώνουμε.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 27

 Εάν πρόκειται να πιστώσουμε στον λογαριασμό μας
στη Revolut περισσότερα από 1000 ευρώ ανά έτος 

Εάν κάνουμε τακτικές αγορές από το εξωτερικό, πρέπει λόγω Αγγλικών κυβερνητικών κανονισμών να πιστοποιήσουμε την ταυτότητα μας.
Για να γίνει αυτό, μεταφερόμαστε στο μενού, επιλέγουμε Profile και στην κατηγορία General Settings πατάμε το Identity...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 28

...και Verify My Identity.  
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 29
Επιβεβαιώνουμε την χώρα του διαβατηρίου,
της ταυτότητας ή της άδειας οδήγησης μας...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 30
...κάνουμε check στο επιθυμητό έγγραφο που θα γίνει η σάρωση...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 31
και επιλέγουμε το είδος.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 32
Τέλος, εμφανίζονται τρεις επιλογές σάρωσης (μπροστινή όψη της άδειας, πίσω όψη και  φωτογραφία του προσώπου μας). Εκτελούμε και τις τρεις διαδικασίες.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 33

 Φόρτιση κάρτας Revolut με τραπεζικό έμβασμα 
Για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αγορές από το εξωτερικό με παράκαμψη των capital controls, θα πρέπει -φυσικά- να φορτίσουμε με χρήματα από τον ελληνικό τραπεζικό μας λογαριασμό, την Revolut. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να είμαστε δικαιούχοι η συνδικαιούχοι του λογαριασμού.
  Ξεκινάμε με σύνδεση στην εφαρμογή, επιλέγουμε Top Up...
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 35

...πατάμε το βελάκι δίπλα από το Top up by Card και Top up via Transfer.  

Σαν πρώτη επιλογή, εμφανίζεται συναλλαγή με λίρες Αγγλίας · για να δούμε τα στοιχεία της συναλλαγής σε ευρώ, σύρουμε προς τα αριστερά. Τα βασικά στοιχεία που χρειαζόμαστε είναι το IBAN, το SWIFT/BIC και το Reference. Επίσης, βλέπουμε ότι για να πιστωθεί το χρηματικό ποσό στην κάρτα Revolut χρειάζονται 1-5 εργάσιμες μέρες.

  Τραπεζικό έμβασμα με web banking με στοιχεία της Revolut 
Το παράδειγμα θα γίνει στην υπηρεσία web banking της τράπεζας Πειραιώς. Αντίστοιχα γίνεται και για τις υπόλοιπες. Μπορείτε σε αυτό τον οδηγό να δείτε τη διαδικασία με web banking της Εθνικής Τράπεζας.
Συνδεόμαστε στο Winbank και κάνουμε κλικ στο ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ/ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 41
 Επιλέγουμε το Εμβάσματα
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 42
Πατάμε Αποστολή Νέου.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 43
 Κάνουμε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να μας στείλουν το extraPIN
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 44
Το πληκτρολογούμε και κάνουμε κλικ στο Συνέχεια.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 45
Από το drop-down μενού επιλέγουμε τον λογαριασμό μας στην Πειραιώς. Όπου Λογαριασμός Δικαιούχου βάζουμε το IBAN της Revolut. Στο Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Δικαιούχου γράφουμε Revolut LTD. Επιλέγουμε την Χώρα Τράπεζας Δικαιούχου από το μενού που είναι το ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Ακολουθεί η Τραπεζα Δικαιούχου / BIC που συμπληρώνουμε το SWIFT / BIC. Το νόμισμα μεταφοράς είναι το ευρώ και ακολούθως τοποθετούμε το χρηματικό ποσό που μας ενδιαφέρει. Στις Πληροφορίες για τον Δικαιούχο πληκτρολογούμε το Reference. Στο πεδίο Επιβάρυνση εξόδων επιλέγουμε από το μενού την επιλογή SHA – Επιθυμώ να επιβαρυνθώ μόνο με τα έξοδα της τράπεζας μου.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 46
Συνεχίζουμε με την αποδοχή εκτέλεσης της συναλλαγής άμεσα και πατάμε Συνέχεια.
Παράκαμψη Capital Controls για Αγορές από το Εξωτερικό 47
Ελέγχουμε για μια τελευταία φορά τα στοιχεία και επιβεβαιώνουμε. Μέσα σε λίγες μέρες θα είμαστε σε θέση να κάνουμε αγορές από το εξωτερικό, με παράκαμψη των capital controls.


 Συνδεση Revolut  με Paypal 
Η Revolut, είτε εικονική είτε φυσική, είναι μια κανονική κάρτα Mastercard την οποία φυσικά και μπορούμε να τη συνδέσουμε με τον λογαριασμό μας στο Paypal. Απαραίτητα, θα πρέπει να έχουμε ήδη περάσει χρήματα μέσα με έμβασμα, ώστε το PayPal να μπορέσει να χρεώσει δοκιμαστικά την κάρτα, σαν επιβεβαίωση.


 Προτάσεις από το Θέμα & θέαμα 

Για αγορές από Κίνα
επιλέξτε το απλό ταχυδρομείο, ώστε να αποφύγετε ζητήματα εκτελωνισμού
Για συμφέρουσες επιλογές, με τη  (Χωρίς Capital Controls) Revolut Mastercard , 
το Θέμα & θέαμα προτείνει:
ενεργό link


ενεργό link


ενεργό link



video από GRMacedon