Επιστροφή Φόρου €8.000.000 στον «Κανονιέρη» Μαρινόπουλο (!?)

Επιστροφή Φόρου 8.000.000 στο Μαρινόπουλο
Αν και η Μαρινόπουλος Α.Ε. τον Ιούνιο του '16 έκανε αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα συνεχίζει να υπάρχει και όχι μόνο υπάρχει αλλά ετοιμάζεται να λάβει και επιστροφή φόρου ύψους 8.000.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, η εταιρεία Μαρινόπουλος ετοιμάζεται σήμερα να εισπράξει επιστροφή φόρου ύψους περίπου €8.000.000, από παράβολα και προκαταβολές που είχαν δοθεί για πρόστιμα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας, τα χρήματα αυτά, αντί να καταλήξουν έστω στο ταμείο της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, που εν πάση περιπτώσει ανέλαβε πολλές από τις υποχρεώσεις της Μαρινόπουλος Α.Ε. θα βρεθούν στα χέρια της οικογένειας Μαρινόπουλου και συγκεκριμένα στα παιδιά του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, Γιώργο και Δημήτρη.

Ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και οι δύο γιοι του ήταν αυτοί που έμειναν μέχρι τέλους στο τιμόνι της Α.Ε. καθώς ο αδελφός και τα ξαδέλφια του Πάνος, Στέφανος και Πανάρας, είχαν αποχωρήσει στα τέλη του 2015. Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα, καθώς δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο για να δώσει όρκο για την περιουσιακή κατάστασή του.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τα μέλη της οικογένειας  έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν για την εταιρία φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να ανοίξουν εταιρικό λογαριασμό σε μη συστημική τράπεζα της νότιας περιφέρειας της Ελλάδας, που έχει υποκατάστημα και στην Αθήνα, στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, η εφημερίδα τονίζει πως τα δύο αδέλφια κάνουν ήδη συζητήσεις προκειμένου να αποκτήσουν μονάδα ζυμαρικών και τυροκομίας και μέσω αυτής της οδού να δραστηριοποιηθούν και πάλι στο λιανεμπόριο, σε μορφή e-commerce.


Τα καυτά ερωτήματα

Με ποιον τρόπο εκδόθηκε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα;
Πως η τράπεζα προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού της εταιρείας; 
Δικαιοσύνη και Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών γνωρίζουν το θέμα; 

Οι αδελφοί Μαρινόπουλου με νομικά και φορολογικά παιχνίδια «εξαφάνισαν» €1,8 δισ.  την ώρα που ζητούσαν υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα. Φέρονται να μετέφεραν το αστρονομικό ποσό σε εταιρείες - τοποθεσίες του εξωτερικού, όπως στο Λουξεμβούργο, τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες, το Κατάρ, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, κάνοντας παράλληλα πολλαπλές επενδύσεις.

Μεγάλος μέρος των χρημάτων αυτών προέρχεται και από δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων έχει πληρώσει (ποιος άλλος?) ο ελληνικός λαός...
    

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ εοιστροφή φόρου στον «πτωχευμένο» Μαρινόπουλο