Έλληνες Οι 6 Στους 10 Διασημότερους
Όλων Των Εποχών

Αρχαίοι Έλληνες θα ήταν ο σωστός τίτλος, γιατί στην νεότερη ιστορία δεν τα πήγαμε και τόσο καλά όσο στο παρελθόν... Το νέο πρότζεκτ ονόματι ''Pantheon'' της ομάδας Macro Connections του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα αναφορικά με την πολιτισμική παραγωγή διαφόρων χωρών του πλανήτη, από το 4.000 π.Χ. ως  το 2010 μ.χ. 

Το Site αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος που έχει ως σκοπό την χαρτογράφηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,  αποκαλύπτει στον επισκέπτη με λίγα μόνο κλικ τις σημαντικότερες προσωπικότητες (?)* που ανέδειξε κάθε τόπος κατά την πορεία της ιστορίας του.
Η φιλόδοξη αυτή παραγωγή μετρά την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα των ιστορικών προσωπικοτήτων (?)* λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικούς παράγοντες:  τον αριθμό των τοπικών εκδόσεων της Wikipedia που φιλοξενούν ένα άρθρο για το συγκεκριμένο άτομο και τον Ιστορικό Δείκτη Δημοτικότητας. Έχοντας  σαν βάση αυτούς τους 2 παράγοντες, η αναζήτηση για τους πιο διάσημους ανθρώπους (?)* του πλανήτη τα τελευταία 6 χιλιάδες χρόνια εμφανίζει μία λίστα 10 ονομάτων, στα οποία το Ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί. Η λίστα με τους 10 διασημότερους ανθρώπους (?)* όλων των εποχών:

1) Αριστοτέλης, 2) Πλάτωνας, 3) Ιησούς Χριστός (?)*, 4) Σωκράτης, 5) Μέγας Αλέξανδρος, 6) Λεονάρντο Ντα Βίντσι, 7) Κομφούκιος, 8) Ιούλιος Καίσαρας, 9) Όμηρος, 10) Πυθαγόρας.

(?)* Τώρα, το πως καταμετρούν τον Ιησού Χρηστό σαν ''άνθρωπο" η "προσωπικότητα" ας το αφήσουμε, μέρες που είναι... Μάλλον δεν θα έχουν σχέση με την θρησκεία μας. Καλά που δεν είναι ο Μωάμεθ μες την δεκάδα γιατί τους έβλεπα
... "σουβλάκια" ...
⇩ Μοιραστείτε το με φίλους αν σας άρεσε...