Big Alice - I Miss you - HD Video Clip
Costas Bigalis Official Channel


από Costas Bigalis Official Channel ( Video Clip HD ) Costas Bigalis Official Channe


Ο Κώστας Μπίγαλης ξεκίνησε την καριέρα του το '77 συμμετέχοντας στην ηχογράφηση της σύγχρονης όπερας του Μίμη Πλέσσα και Κώστα Βίρβου, Ουτοπία.

Τη χρονιά του '79 πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ανέβασμα της Rock όπερας Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο άστρο, στο ρόλο του αρχιερέα Άννα σε μουσική διδασκαλία του Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Μαλαβέτα, που τον παροτρύνει να σπουδάσει θέατρο. Την ίδια χρονιά ο Κώστας Μπίγαλης παρακολουθεί μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Θεοδοσιάδη Γιώργου. 

Το '79 βραβεύεται στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης σαν συνθέτης και στιχουργός με το τραγούδι "Με μια κιθάρα".

Το 1980 πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Ερμή στην μιούζικαλ διασκευή του Λουκιανού Διάλογοι που ανέβηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα, σύγχρονη απόδοση του αρχαίου κειμένου από τον Κώστα Βίρβο και σκηνοθεσία του Μαλαβέτα Δημήτρη. 

Με παραγωγό τον Λουκά Σιδερά των Aphrodite's Child το '81 ηχογραφεί 2 τραγούδια, το Seventh Heaven και το The Amazing Mr. Be, για την Αμερικανικής παραγωγή ταινία Next One.

Το '82 υποδύεται τον Σίμων Κυρηναίο στην τηλεοπτική σειρά της Universal Picture "Πράξεις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου", με πρωταγωνιστή τον Antony Hopkins.

Τα 1ο προσωπικό album το ηχογραφεί το 1984 με τίτλο Big Alice και το τραγούδι I Miss You γίνεται Νο1 επιτυχία της χρονιάς στην Ελλάδα και κυκλοφορεί στο εξωτερικό σε 18 χώρες του εξωτερικού.

Κατόπιν απουσίας μερικών χρόνων στο εξωτερικό, επιστρέφει το '89 και κυκλοφορεί τον πρώτο ελληνόφωνο δίσκο του με τίτλο Με Τον Ήλιο Στους Ιχθύς και το '92 το Στου Αιγαίου Τα Blues που γίνεται πλατινένιο πολύ σύντομα, όπως και το Μικρή Μου Μέλισσα σχεδόν ένα χρόνο μετά, φέρνοντας τον Κώστα Μπίγαλη το '94 στο χρυσό Μουσικό Ταξίδι και στην Eurovision. Ακολουθεί το album Ήλιε Μου, Ήλιε Μου, το Ο Έρωτάς Σου Θάλασσα,το Μύθος και το Πάθος ενώ εντός των ημερών κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική του δουλειά που θα φέρει τον τίτλο Μια Στιγμή Στο Χρόνο.
πηγή www.musicheaven.gr.
 ⇩ Μοιραστείτε το με φίλους αν σας άρεσε...