Πίνω και Μεθώ - Μπάμπης Τσέρτος

Πίνω και Μεθώ - Τσέρτος Μπάμπης (Video)
Γεννήθηκε το '56, στην Αρκαδία. Αδελφός της τραγουδίστριας Νάντιας Καραγιάννη και γιος μουσικού  που έπαιζε μαντολίνο. Στα παιδικά του χρόνια, στα Τρόπαια Αρκαδίας, τραγουδούσε σε παρέες ώσπου σε ηλικία 17 ετών εγκαθίσταται στην Αθήνα και το '74 εισάγεται στο τμήμα φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φοιτητής, ζει την αναβίωση του ρεμπέτικου τραγουδιού, μαθαίνει μπουζούκι και συμμετέχει στο συγκρότημα του πανεπιστημίου, τραγουδώντας έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια χωρίς σκέψη να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Τη δεκαετία του '80 όμως, όποτε άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα ρεμπετάδικα, ο Τσέρτος άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στην ταβέρνα Οι φίλοι, στην Κυψέλη. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλους ρεμπέτες όπως η Μπέλλου, ο Τάκης Μπίνης, η Άννα Χρυσάφη, η Καίτη Γκρέυ, ο Κώστας Καπλάνης, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο Κούλης Σκαρπέλης, ο Χοντρονάκος, αλλά και με νεότερους όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Μαριώ και ο  Αγάθωνας Ιακωβίδης.

Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Μητσιάς, η Μοσχολιού, ο Λάκης Χαλκιάς, η Βιτάλη, ο Θαλασσινός, η Καραγιάννη, ο Αηδονίδης και η Σωτηρία Λεονάρδου.   video από Μπάμπης Τσέρτος