Νεκρή η 48 χρονη Κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή. Έπεσε από τον 7ο Όροφο Πολυκατοικίας

Νεκρή η Κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή
H τραγωδία εκτυλίχθηκε, λίγο μετά τις 8 το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν η 48χρονη γυναίκα, κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή, βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι του 7ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Ερμού 55. Άμεσα έσπευσαν άνδρες του ΕΚΑΒ και της αστ/μίας που μετέφεραν την άτυχη γυναίκα σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της και ενημέρωσαν τους συγγενείς της.

Ο Στέλιος Παπαθεμελής, σε τραγική κατάσταση, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τον απροσδόκητο θάνατο της κόρης του. «Είχε ένα τραγικό τέλος καθώς γλίστρησε από το μπαλκόνι την ώρα που πήγε να φτιάξει το κοντάρι της σημαίας που υπήρχε εκεί» δήλωσε συντετριμμένος ο πρώην υπουργός.


Για μία σεμνή, ιδιαίτερα χαμηλών τόνων κοπέλα, που ασχολείτο με την τέχνη και βοηθούσε τον πατέρα της τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό του γραφείο, μιλά η συνεργάτης του Στέλιου Παπαθεμελή, Μαρία Ιωαννίδου.

Μιλώντας στο protothema, αναφέρεται στην καλοσύνη της κοπέλας, που «βοηθούσε πάντα, όποιον είχε ανάγκη, είτε ήταν ένα μικρό ζωάκι είτε ένας συμπολίτης μας που βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Ήταν ένας άγγελος», λέει χαρακτηριστικά για τη γυναίκα που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.
Δεν είχε πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά διακριτικά ήταν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του πατέρα της. Πολλές φορές ερχόταν σε σύγκρουση λέγοντάς του ότι έπρεπε να σταματήσει να ασχολείται τόσο προσηλωμένα με την πολιτική. Της άρεσε ο χορός, η ζωγραφική και ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Παρά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, τα ακριβή αίτια της τραγωδίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί, καθώς οι αστυνομικοί παίρνουν σειρά καταθέσεων από στενά συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας, με στόχο να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Πολλά ΜΜΕ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτοκτονίας αναφέροντας προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η άτυχη 48 χρονη.