Ελληνίδα Γιατρός Καταπολεμά τον Καρκίνο με τη Χρήση του ιού της Ιλαράς

Ελληνίδα Γιατρός Καταπολεμά τον Καρκίνο - Ευανθία Γαλάνη
Μία πρωτοποριακή μέθοδο έχει αναπτύξει η Dr Ευανθία Γαλάνη, καθηγήτρια ογκολογίας και διευθύντρια του τμήματος μοριακής ιατρικής της Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μιννεσότα των Η.Π.Α. που καταπολεμά τον καρκίνο με τη χρήση του ιού της ιλαράς.
Για την ίδια προσωπικά και για την πρόοδο των ερευνών αναφέρθηκε πρόσφατα το Foxnews, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικάνικα Μ.Μ.Ε. που ανέφερε ότι η Dr. Γαλάνη χρησιμοποιεί τροποποιημένους τύπους του ιού της ιλαράς με σκοπό τη θεραπεία διαφόρων ειδών καρκίνου. Ο ιός επιλεκτικά εισέρχεται στα καρκινικά  κύτταρα  και τα  οδηγεί σε  αυτοκαταστροφή  χωρίς να επηρεάζει  τα υγιή  κύτταρα του  οργανισμού.

Κατεύθυνση της έρευνας ήταν αρχικά η αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε στη μοριακή θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου, όπως σε όγκους εγκεφάλου, μεσοθηλίωμα, καρκίνους της κεφαλής, του τραχήλου, καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του σαρκώματος. Η πρωτοποριακή μέθοδος που έχει αναπτύξει η ομάδα της γιατρού καθιστά τη Mayo Clinic ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο με εξειδίκευση στη μοριακή θεραπεία της επάρατης νόσου.                                                             πηγή www.medicalland.gr