Προσοχή! Επικίνδυνα Μηνύματα Μέσω «Messenger» για Smart Phones!

Επικίνδυνα Μηνύματα Μέσω Messenger, Smart Phones, Προσοχή

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά προσοχή τους πολίτες, προς αποφυγή εξαπάτησης τους από μαζικά μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω της γνωστής εφαρμογής «messenger» για smart phones · ενημερώνουν τον αποδέκτη ότι έχει κερδίσει συσκευή κινητού τηλεφώνου, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από γνωστή εταιρία.


Οι χρήστες της εφαρμογής, καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πείθονται και να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους και να μην απαντούν σε τέτοιου είδους μηνύματα, διότι παραπέμπουν σε απατηλή συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.

Η Διεύθυνση, ενημερώνει τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής των απατηλών μηνυμάτων, μέσω της γνωστής εφαρμογής messenger, σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Ειδικότερα, αποδέκτες είναι τυχαίοι, που ενημερώνονται ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού κινητής τηλεφωνίας έχει επιλεγεί και έχει κερδίσει.

Κατόπιν, προτρέπονται είτε να επιλέξουν σύνδεσμο που αποστέλλονται στο μήνυμα, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους. Εφόσον πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής της συσκευής, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους στην υπηρεσία, που στέλνει το λογαριασμό τους στα ύψη.