Καθαίρεση Φίλη Ζητά Και ο Ιβάν Σαββίδης

Καθαίρεση Φίλη Ζητά ο Ιβάν Σαββίδης
Οι δηλώσεις που προκάλεσαν τη δημόσια κατακραυγή του Φίλη, δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Νίκο Σαββίδη ο οποίος φάνηκε τρομερά ενοχλημένος και έκανε λόγο για καθαίρεση του Φίλη από την υπουργική καρέκλα. Μέσω γραπτής δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικεφάλου, ζήτησε την παραίτηση και τη δημόσια συγγνώμη του!
Οι δηλώσεις του μεγαλομέτοχου του Δικέφαλου του Βορρά:

Ως Πόντιος, ως Έλληνας, ως άνθρωπος του οποίου οι πρόγονοί είχαν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους πριν από εκατό χρόνια, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος και να μην καταδικάζω αποτρόπαιες δηλώσεις, σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας, που εκφράστηκαν από έναν επίσημο εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους.

Ιδιαίτερα καταθλιπτικό είναι το γεγονός ότι οι λέξεις της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων, ακούγονται από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας.

Σήμερα, όταν η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, που απαιτούν από τον ελληνικό λαό να είναι ενωμένος στη βάση των θεμελιωδών εθνικών αξιών, οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες, ακόμη και ποινικά ελεγκτέες, επειδή αδικούν τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της γενοκτονίας, τον ελληνικό λαό και την ελληνική ιστορία γενικά, ενώ φέρουν σύγχυση και διχόνοια στην κοινωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πολιτικός, που κρατά μια τέτοια, μη εποικοδομητική θέση, δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παραμένει στο πόστο του.

Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, οφείλουν να ζητήσουν την παραίτησή του και την έκφραση δημόσιας συγνώμης. Αλλά και να εξετάζουν την ηθική αντιστοίχιση του εκάστοτε επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αυτήν τη θέση.

Ιβάν Σαββίδης
Comment Form is loading comments...