Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα - Του Ζητούν 1.000.000$ Αποζημίωση, Κατηγορώντας τον ότι Έφαγε το Γιο τους, Εζέκιελ Κόρντομπα

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα, Εζέκιελ Κόρντομπα
Σαλβαδόρ  Αλβαρένγκα: Είναι ο μόνος άνθρωπος που επιβίωσε για 15 μήνες χαμένος στη θάλασσα. Τώρα τον κατηγορούν ότι έφαγε τον νεκρό συνάδελφό του, Εζέκιελ Κόρντομπα, προκειμένου να ζήσει και του ζητούν 1.000.000$ αποζημίωση.
Όταν σαλπάρισε από τις ακτές του Μεξικό τον Νοέμβρη του '12, ο 36 ετών ψαράς, πίστευε ότι έφευγε για ένα συνηθισμένο ταξίδι για δουλειά, έχοντας πληρώσει 50$ στον 22 ετών Εζέκιελ Κόρντομπα, για να τον ακολουθήσει ως βοηθός.


Στην πορεία έπεσαν σε τρομερή καταιγίδα, η οποία διέλυσε τα συστήματα επικοινωνίας του σκάφους και έριξε τις προμήθειες τους στη θάλασσα. Στην τελευταία επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του σκάφους, ο Αλβαρένγκα του ζήτησε βοήθεια για διάσωση. Ο Κόρντομπα όμως, ως αρχάριος ψαράς, είχε πανικοβληθεί και είχε παραισθήσεις, ενώ προσπάθησε να πέσει στη θάλασσα, όπου υπήρχαν καρχαρίες (σύμφωνα με όσα είπε ο Αλβαρένγκα).

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα

Επέζησαν για μήνες, πιάνοντας ψάρια, πουλιά, πίνοντας αίμα χελώνας και νερό της βροχής. Εξαιτίας ενός εκ των πουλιών που έφαγαν, ο Κόρντομπα αρρώστησε, γιατί στην κοιλιά του πτηνού υπήρχε ένα δηλητηριώδες θαλάσσιο φίδι.

Αποδείχθηκε πως ο Κόρντομπα ήταν λιγότερο ανθεκτικός. Αρνούνταν να φάει το ωμό κρέας, χάρη στο οποίο έμεινε στη ζωή ο 36χρονος. Τελικά πέθανε, αφού πρώτα έβαλε τον Αλβαρένγκα να του υποσχεθεί ότι δεν θα φάει τη σορό του και ότι θα βρει τη μητέρα του και θα της πει τι απέγινε.

Εζέκιελ Κόρντομπα

Ο Αλβαρένγκα κράτησε το πτώμα στο σκάφος για 6 ημέρες και του μιλούσε, μέχρι που συνειδητοποίησε την παραφροσύνη του και το έριξε στη θάλασσα.

Έβλεπα τον θάνατό μου να έρχεται πολύ, πολύ αργά, δήλωσε.

Κι όμως, επέζησε. Η θάλασσα τον έβγαλε στα νησιά Μάρσαλ, τον Ιανουάριο του '14, ζαλισμένο και αδυνατισμένο, όπου εντοπίστηκε από ένα ζευγάρι που τον βοήθησε. Αρχικά, η ιστορία του έγινε δεκτή με δυσπιστία, όμως τελικά έγινε δεκτή, καθώς ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι η εμπειρία του ως ψαράς και η σωματική του δύναμη, ήταν αυτά που συνέβαλαν στο να επιβιώσει.

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα

Το Μάρτιο του '14, με τα Μ.Μ.Ε. να παρακολουθούν από κοντά, ο Αλβαρένγκα επισκέφθηκε τη μητέρα του Κόρντομπα, Ροσαλία Ρίος, και της μετέφερε το μήνυμα του γιου της.

Της είπε πώς έκλαιγε όταν πέθανε ο Εζέκιελ, ότι του μιλούσε, του έλεγε ότι δεν είναι νεκρός, απλά κοιμάται, δήλωσε ο δικηγόρος του, Μπενεντίκτο Περλέρα. Το κλίμα άλλαξε όμως, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο δικηγόρος έκανε μήνυση στον Αλβαρένγκα, ζητώντας του 1.000.000$, καθώς υπέγραψε συμφωνία για βιβλίο και αποφάσισε να τον εκπροσωπεί άλλη νομική εταιρεία.

Τώρα και η οικογένεια του Κόρντομπα ξεκίνησε νομικές ενέργειες, απαιτώντας επίσης 1.000.000$, κατηγορώντας τον Αλβαρένγκα ότι έφαγε τον άνθρωπό τους.


Πιστεύω ότι αυτή η απαίτηση είναι μέρος της πίεσης της οικογένειας για μερίδιο από τα έσοδα από δικαιώματα, δήλωσε ο Ρικάρντο Κουκαλόν, ο νέος δικηγόρος του Αλβαρένγκα, ενώ στις δηλώσεις του στην El Diario de Hoy τόνισε ότι ο Αλβαρένγκα επιμένει πως δεν έφαγε τη σορό και πρόσθεσε: Πολλοί πιστεύουν ότι το βιβλίο κάνει πλούσιο τον πελάτη μου, αλλά αυτά που θα κερδίσει είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πιστεύει ο κόσμος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βιβλίο δεν τα πήγε καλά στις Η.Π.Α. όπου πούλησε μόλις 1.500 αντίτυπα, ενώ ο 36χρονος ψαράς ζει μαζί με τους γονείς και την κόρη του, σε ένα σπίτι το οποίο νοικιάζει.

Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα