Ανακαλείται ο Έλληνας Πρέσβης από την Πράγα της Τσεχίας

Ανακαλείται ο Έλληνας Πρέσβης από την Πράγα της Τσεχίας


Ανακαλείται ο Έλληνας πρέσβης από την Τσεχία, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τσέχου προέδρου περί Grexit. Σύμφωνα με το κανάλι ΣΚΑΪ, που επικαλείται διπ/ματικές πηγές, το Υπ. Εξωτερικών προχώρησε σε ανάκληση του πρέσβη από την Πράγα.



Η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας, δήλωσε προκλητικά, κατά της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, είχε εκφράσει και την απογοήτευση του που η Ελλάδα τελικά παρέμεινε στο κοινό νόμισμα: Αν και η Ελλάδα ήταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ειρωνικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, o Τσέχος πρόεδρος. Ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει και τον Ιούλιο, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας είχε σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας: Η Τσεχία είναι κράτος - μέλος της Ε.Ε. χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος.
------
Βγήκε η ψείρα στο γιακά... Είναι γνωστό ότι εργάζεσθε ακατάπαυστα, ως πιστός υπάλληλος των συμφερόντων που επένδυσαν (και συνεχίζουν ακόμη να επενδύουν) στο Grexit «Κε» Ζέμαν... Το θέμα είναι, μήπως εμείς θα πρέπει να ψάξουμε και για άλλους «Ζέμαν», που βρίσκονται εντός συνόρων..! η να το ξανασκεφτούμε, και να ''την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια'' για να σας αφήσουμε να «ωφεληθείτε» κι εσείς, ανενόχλητοι πλέον, την... «αγκαλιά» της «μαμάς» Γερμανίας...