Κρούσματα Απόπειρας Αρπαγής Παιδιών - Συναγερμός από ΕΛ.ΑΣ.

Κρούσματα Απόπειρας Αρπαγής Παιδιών, Συναγερμός, Αστυνομία


Συναγερμό έχει σημάνει η αστυνομία λόγω των κρουσμάτων απόπειρας αρπαγής παιδιών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Το Α.Τ. Ραφήνας απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα σε σχολεία και από την πλευρά τους οι διευθυντές προβαίνουν σε  ενημέρωση   παιδιών και γονιών.
Το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, (σύμφωνα με το irafina.gr) με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης της διεύθυνσης του σχολείου μας από το αστυνομικό τμήμα Ραφήνας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί κρούσματα απόπειρας αρπαγής παιδιών.

Τα παιδιά θα ενημερωθούν από τους δασκάλους, χωρίς φυσικά να τα φοβίσουν αλλά το σημαντικότερο θα είναι το κάθε ένα να ενημερωθεί από τους γονείς. Χωρίς πανικό και φόβο, εξηγείστε τους πως  ποτέ  δε θα πρέπει ν' ακολουθήσουν κάποιον ξένο και πως εάν κάποιος αποπειραθεί με βία να τα πάρει, θα πρέπει να αντιδράσουν κάνοντας πολύ θόρυβο. Καλό θα ήταν να ενημερώσετε και άλλους γονείς με τη σειρά σας · η ενημέρωση και η προσοχή μπορούν να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες.»

Ήδη αρκετά σχολεία της περιοχής έχουν ζητήσει από τους γονείς να συμπληρώσουν τα στοιχεία των προσώπων που θα παραλαμβάνουν τους μαθητές  κατά την αναχώρηση τους από το σχολείο, όπως ακριβώς συμβαίνει σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.                                                                                         Πηγή mothersblog.gr