Αεροπειρατεία Λόγω... Καψούρας στη Λάρνακα της Κύπρου

Αεροπειρατεία στην Κύπρο
Αεροπειρατής υποχρέωσε Αιγυπτιακό αεροσκάφος, Airbus Α 320, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο, πριν λίγες ώρες. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MS181, από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο, με 55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. Μετά την προσγείωση, ο αεροπειρατής άφησε ελεύθερους όλους τους επιβαίνοντες εκτός τεσσάρων και του πληρώματος, τους οποίους συνεχίζει να κρατά ως ομήρους.

Ιμπραήμ Σαμάχα

Ο Ιμπραήμ Σαμάχα, 59χρονος καθηγητής κτηνιατρικής σε πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, είναι ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα. Έχει στόχο να έρθει σε επαφή με την πρώην σύζυγό του -ζήτησε να της δοθεί τετρασέλιδη επιστολή- η οποία βρίσκεται στο νησί και να ζητήσει άσυλο από τις Κυπριακές αρχές.



Πρόκειται για την Μαρίνα Παράσχου από την Οροκλίνη, με την οποία έχουν 4 παιδιά και μεταφέρεται αυτή την ώρα, υπό δρακόντεια μέτρα, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να μιλήσει μαζί του.

 Ενημέρωση 

Ο αεροπειρατής, εγκατέλειψε το αεροσκάφος και παραδόθηκε, άφησε στις σκάλες ένα κουτί, το οποίο, αφού εξετάστηκε, αποφασίστηκε να μην καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη, αφού διαπιστώθηκε πως δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά κάποια καλώδια, τα οποία είχε βάλει, για να απειλήσει το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, καθώς, αν και αρχικά φερόταν να έκανε την αεροπειρατεία για τα μάτια μιας Κύπριας, με την οποία ήταν σύζυγοι στο παρελθόν, νεώτερες πληροφορίες ανέφεραν πως ζητούσε την αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών, καθώς και να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, ο αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και ονομάζεται Σελντίμ Ελντίμ Μουσταφά. Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Αλ Σίσι και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού.

Το μυστήριο της υπόθεσης καλείται τώρα να εξιχνάσει η κυπριακή αστυνομία. «Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης» αναφέρει σχετικά επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης.

Από νωρίς το απόγευμα ανακρίνεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνει κάποιες αντιφατικές εξηγήσεις για την ενέργειά του, δείχνοντας πως δεν έχει πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της πράξης του.