Μινεσότα: Αστυνομικός Σκότωσε Αφροαμερικανό
με 4 σφαίρες, Μπροστά στην 4 Ετών Κόρη του.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! (Video)

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

video από Papa Bear
Αστυνομικός σκότωσε τον 32χρονο αφροαμερικανό Φιλάντο Καστίλ με 4 σφαίρες, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, μπροστά στην 4 ετών κόρη του, μόλις δυο ημέρες μετά το θανάσιμο πυροβολισμό του αφροαμερικανού Άλτον Στέρλινγκ από αστυνομικούς της Λουιζιάνα.

Πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, μπροστά στη γυναίκα του και το παιδί τους, κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας. 

Η σύζυγος κατέγραφε με το κινητό της τμήμα του περιστατικού, το μετέδωσε σε ζωντανό χρόνο στο διαδίκτυο και διαδόθηκε άμεσα στα social media. 

Το θύμα οδηγούσε το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρίσκονταν η σύζυγος και η μικρή του κόρη, όταν τους σταμάτησε για έλεγχο η αστυνομία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Καστίλ που εξέπνευσε σχεδόν αμέσως. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σύζυγος του θύματος Λάβις Ρέινολντς, που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, η αστυνομία τους σταμάτησε επειδή είχαν σπασμένο φλας. Ο Καστίλ ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε όπλο μαζί του και ότι είχε άδεια οπλοφορίας · όταν ο Καστίλ προσπάθησε να βγάλει το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας για να την δείξει στον αστυνομικό, αυτός τον πυροβόλησε. 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς λεπτομέρειες, υποστήριξε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ξέσπασαν διαδηλώσεις από εκατοντάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του κυβερνήτη της Μινεσότα -τον οποίο φυγάδευσε η αστυνομία- για να διαμαρτυρηθούν οργισμένοι.