Πήδηξε Χωρίς Αλεξίπτωτο σε Δίχτυ Ασφαλείας,
από τα 25.000 Πόδια, ο Κασκαντέρ Luke Aikins - Video

Ο 42 ετών Luke Aikins, ένας παράτολμος αλεξιπτωτιστής - κασκαντέρ, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από ύψος 25.000 ποδών (7,6 χιλιομέτρων) χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε σε ένα δίχτυ ασφαλείας διαστάσεων 30 x 30 μέτρων.

video από RT, https://www.youtube.com/watch?v=6qF_fzEI4wU

Ο κασκαντέρ που έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 18.000 πτώσεις στη ζωή του, έκανε το άλμα αυτό στο Simi Valley, στα δυτικά του Los Angeles και η προσπάθειά του μεταδόθηκε live, από το τηλεοπτικό κανάλι Fox.

Με πράσινη φωσφοριζέ στολή και εξοπλισμένος με μάσκα οξυγόνου λόγω του μεγάλου ύψους, φαίνεται στο βίντεο να πηδά από το αεροπλάνο μαζί με άλλους 3 αλεξιπτωτιστές. Στη συνέχεια -πέφτοντας και οι 4 στο κενό- ο Luke δίνει τη μάσκα σε έναν από τους skydivers, οι οποίοι αμέσως μετά ανοίγουν τα αλεξίπτωτα τους ενώ εκείνος συνεχίζει μόνος την κάθετη πτώση προς το έδαφος, με ταχύτητα 193 χλμ/ώρα.

Μετά από ελεύθερη πτώση περίπου 2 λεπτών -στο τελευταίο δευτερόλεπτο- ο Aikins κάνει στροφή στον αέρα και πέφτει με την πλάτη στο δίχτυ που ήταν απλωμένο σε απόσταση 60 μέτρων πάνω από το έδαφος.

«Δεν μπορώ καν να περιγράψω τι αισθάνομαι»
είπε σε δήλωση του αμέσως μετά το -εντελώς- παράτολμο επειχείρημα.