Motorrad Vision Next 100: Η BMW του Μέλλοντος (+Video)

Motorrad Vision Next 100, BMW
Η BMW του μέλλοντος θα είναι τόσο ασφαλής ώστε οι αναβάτες θα μπορούν να την οδηγούν ακόμη και χωρίς κράνος, αφού ποτέ δεν θα πέφτουν από αυτήν -σύμφωνα με την γερμανική αυτ/μηχανία. Πριν λίγες μόλις ημέρες, παρουσιάστηκε το Motorrad Vision Next 100, ένα κομψότατο μοντέλο αυτοεξ/ρόπησης, στο πλαίσιο των εορτασμών της για την 100η επέτειο ίδρυσης της.

Το μοντέλο θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και τροχούς οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί ώστε η μοτοσικλέτα να στέκεται μόνη της όρθια ακόμη και όταν βρίσκεται σε στάση. Έτσι, θα δημιουργεί μεγαλύτερη άνεση και φυσικά ασφάλεια για τους αναβάτες.

«Αυτό το σύστημα αυτοεξισορρόπησης θα βοηθήσει στην προστασία του αναβάτη ανά πάσα στιγμή. Κάθε καθυστερημένη αντίδραση από τον οδηγό θα δώσει το έναυσμα ώστε το όχημα να ισορροπήσει μόνο του» αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Γυρίζοντας το τιμόνι της μηχανής ρυθμίζεται αυτόματα το σύνολο του πλαισίου, ώστε να γίνει με ασφάλεια η αλλαγή της κατεύθυνσής της χωρίς να καταβάλλει καμία προσπάθεια ο χειριστής ώστε να την κρατήσει όρθια. Τα συστήματα αυτά, θα εξασφαλίσoυν μια ιδιαίτερα ευέλικτη και δυναμική οδηγική εμπειρία με ακόμα ελαφρύτερο χειρισμό, σύμφωνα με ειδικούς της BMW.


Η εμφάνισή της, εκτός από τη λειτουργικότητά της θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Ο αναβάτης, επιπλέον, μπορεί να αλληλεπιδράσει με το όχημα μέσα από ένα ζευγάρι γυαλιά δεδομένων, που καλύπτουν όλο το πεδίο του χρήστη της όρασης.


από BMW Motorrad
Το Motorrad Vision Next 100, πάντως, δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το 2030.