Μυστική Εισαγγελική Έρευνα: Βαρύτατα Ποινικά Αδικήματα Κατά του Πολιτεύματος και Εσχάτης Προδοσίας, Λόγω Επιβολής Capital Controlls

Μυστική Εισαγγελική Έρευνα, Εσχάτης Προδοσίας, Capital Controlls
Εισαγγελική έρευνα για την επιβολή περιορισμού κίνησης κεφαλαίων -capital controls- τον Ιούνιο του '15, διενεργεί με άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η στόχευση της έρευνας, είναι τόσο για βαριά, κακουργηματικής μορφής ποινικά αδικήματα, όσο και για άλλα εξίσου σοβαρά που αφορούν στα αποκαλούμενα πολιτειακά μεταξύ των οποίων και αυτό της εσχάτης προδοσίας. Ξεκίνησε μετά από εκατοντάδες αναφορές πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν με αναφορές τους στην Εισαγγελία, για την οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους, όπως είναι η αγορά φαρμάκων, ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ποινικής αποτίμησης της περιόδου που ακολούθησε του διαγγέλματος του Τσίπρα και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών, με απόφαση του τότε υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του διοικητή της τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Αγορά.Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα έχει ήδη εξετάσει περισσότερους από δέκα μάρτυρες, πολίτες αλλά και οικονομολόγους, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί επιβλήθηκαν εξ ανάγκης. Μάλιστα, συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο, με όλα τα στοιχεία.

Θεωρείται δε πολύ πιθανόν πως με βάση της αναφορές αλλά και οσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ο εισαγγελέας θα προσκρούσει σύντομα σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης, συνεπώς με βάση το Σύνταγμα, πρέπει να σταματήσει την έρευνα και για αυτό το σκέλος να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή η οποία είναι αρμόδια για την περαιτέρω διερεύνηση.

Με την αντιπολίτευση να έχει κατ' επανάληψη μιλήσει για ανάγκη της διερεύνησης αυτής, επαφίεται πλέον στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε εξεταστική - προανακριτική επιτροπή
ή θα επιλέξει να οδηγήσει την υπόθεση στο... "αρχείο".

Πηγή: capital.gr
Comment Form is loading comments...