Κλήρωση Loto στη Σερβία: Απάτη η Τυχαίο Γεγονός?



Ένα ίσως τυχαίο, αλλά σίγουρα «ασυνήθιστο», γεγονός συνέβη πριν λίγο καιρό στη Σερβία, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης κλήρωσης "τυχερού" παιχνιδιού, αντίστοιχου των δικών μας -Λόττο, Τζόκερ κ.λπ.-

Κληρώθηκε το Νο 27 -τέταρτο στη σειρά- ενώ στην οθόνη προβλήθηκε το Νο 21. Η παρουσιάστρια τα 'χασε προς στιγμήν αλλά τα μπάλωσε στη συνέχεια, λέγοντας πως πρόκειται για κάποιο τεχνικό σφάλμα και συνέχισε την παρουσίαση, προφανώς μετά από εντολές που πήρε στο ακουστικό της.

Όλα καλά ως εδώ! Το «παράξενο» στην όλη υπόθεση είναι ότι το επόμενο νούμερο -πέμπτο κατά σειρά- που κληρώθηκε ήταν το 21 · αυτό που εμφανίστηκε στην οθόνη πριν καν κληρωθεί, λόγω του «τεχνικού σφάλματος».

Όπως ήταν επόμενο το γεγονός προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα να πέσουν βροχή οι παραιτήσεις υπευθύνων - αρμοδίων και να ακολουθήσει εισαγγελική έρευνα.


Ευτράπελα και στην Αυστραλία

"Φήμες" αναφέρουν πως ένοπλος άνδρας εισέβαλε στα στούντιο αντίστοιχης εκπομπής την ώρα της κλήρωσης, στην Αυστραλία, αναγκάζοντας (off air) επιτροπή και παρευρισκόμενους να επαναλάβουν την κλήρωση, με αποτέλεσμα να κληρωθούν οι ίδιοι αριθμοί.

Μην ξεχνάμε πως αρκετά χρόνια πριν και στην Ελλάδα, μετά από επίμονη προσπάθεια και δικαστική διαμάχη πολίτη (μαθηματικού στο επάγγελμα), η επιτροπή αναγκάστηκε να ζυγίσει ξανά τα... τυχερά μπαλάκια, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να βρεθούν βαρύτερα από τα υπόλοιπα. Το θέμα -φυσικά- "πέρασε στα ψιλά", τότε.