Τι θα Φάει ο Απερχόμενος Πρόεδρος Barack Obama στην (από την) Αθήνα?

barack obama eats athens

Τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα φρούτα θαλάσσης θα κυριαρχήσουν -φυσικά- στο δείπνο που θα παρατεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο της Αθήνας προς τιμήν του απερχόμενου και... "παμφάγου" πλανητάρχη, Barack Obama.


Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε -μέσω μυστικών υπηρεσιών- ποια φαγητά του αρέσουν και εάν υπάρχουν κάποια τα οποία αποφεύγει να τρώει η έχει κάποια αλλεργία σε αυτά. Η απάντηση ήταν ότι ο Obama δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό · τρώει τα πάντα!

Οι 2 σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, (που ήταν σεφ από την εποχή του Κ. Τσάτσου και πηγαίνει «εθελοντικά» στο μέγαρο μόνο όταν ο Π. Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες) έχουν αναλάβει την επιμέλεια του δείπνου .

Αποφάσισαν να ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με λαχανικά στον ατμό, να σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο, γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν τσάι η καφέ φίλτρου.

Το επίσημο δείπνο θα αρχίσει στις 7.30, θα παρακαθίσουν περί τα 100 άτομα άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Michelle Obama δε θα συνοδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Κατά συνέπεια η σύντροφος του πρωθυπουργού Π. Μπαζιάνα αλλά και η σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη Μ. Γκραμπόφσκι, δε θα είναι παρούσες.

Στο τραπέζι θα προσκληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί -όλοι πλην Μιχαλολιάκου- τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες & άνθρωποι της τέχνης (να δούμε κανέναν Λαζόπουλο -πάλι- να μας πέσουν τα σαγόνια 🚑).


Άγνωστο παραμένει το αν θα παρευρεθεί ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
και τι θα γίνει με το θέμα... γραβάτα, αφού πρόκειται για επίσημο δείπνο.

§

Άλλωστε έναν «αριστερό» πολιτικό, από το αν φορά γραβάτα η όχι τον κρίνεις...(!?!)