Τουρκία: Εκτελέστηκε On Camera ο Ρώσος Πρέσβης στην Άγκυρα - Video [ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]



Νεκρός από τα πυρά αγνώστου που υποδυόταν τον αστυνομικό, έπεσε ο Ρώσος Πρέσβης, Andrei Karlov, στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια έκθεσης έργων τέχνης την οποία επισκέφθηκε στην Τουρκία. Επικαλούμενο πηγές από την τουρκική αστυνομία το CNN μεταδίδει πως ο ένοπλος λίγο πριν την επίθεση στον Ρώσο πρέσβη, φώναξε συνθήματα για το Χαλέπι και αμέσως μετά ο Αλλάχ είναι μεγάλος.


Δημοσιογράφος της Hurriyet που βρισκόταν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αναφέρει πως ο ένοπλος αρχικά έστρεψε το όπλο του και πυροβόλησε τον πρέσβη και στη συνέχεια πυροβόλησε αρκετές φορές στον αέρα προκειμένου να προκαλέσει πανικό. Λίγο αργότερα ο δράστης έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρών με τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 3 ακόμη τραυματίες από την επίθεση και ο δράστης είναι πραγματικά αστυνομικός.



Ενημέρωση:


melvut-mert-altidas
Ο δράστης της δολοφονίας του ρώσου πρεσβευτή, όπως επιβεβαιώνουν και οι τουρκικές αρχές ασφαλείας, ήταν αξιωματικός της τουρκικής αστυνομίας. Εκτελέστηκε από τις ειδικές δυνάμεις, ήταν 22 ετών, ονομάζεται Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, υπηρετούσε στις μονάδες αποκατάστασης της τάξης -ΜΑΤ- στην Άγκυρα και είχε αποφοιτήσει από την σχολή της τουρκικής αστυνομίας της Σμύρνης.