Ο Σπίρτζης, ο Κουμπάρος Καλογρίτσας και οι 4 στις 4, Αναθέσεις Δημοσίων Έργων

spirtzi-kalogritsa-anathesiΤην ώρα που εγκαλείται ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, για την κατάτμηση του έργου του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργου και την 4η κατά σειρά ανάθεση στον εργολάβο και κουμπάρο του κ. Καλογρίτσα [εκδότη της εφημερίδας Documento] ο ίδιος κάνει λόγο για γελοιότητα και αθλιότητα της αντιπολίτευσης. Επίσης προσθέτει ότι οι αναθέσεις γίνονται με διαφάνεια και πως οι φάκελοι στάλθηκαν σε επιθεωρητές  δημοσίων έργων και στον εισαγγελέα.


Ανακοίνωση της ΝΔ:

Πριν στεγνώσει το μελάνι της αθλιότητας της εφημερίδας “Documento”, ο εκδότης της και επίσημος εργολάβος λάσπης της κυβέρνησης, κ. Καλογρίτσας, πέρασε σήμερα από το ταμείο.

Αφού κατέτμησαν το έργο του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, ο κ. Σπίρτζης, ως Υπουργός και κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα, του ανέθεσε σήμερα την 4η κατά σειρά εργολαβία, ύψους 74.000.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι ήδη η εταιρία του έχει πάρει και τα τρία προηγούμενα έργα συνολικού προϋπολογισμού 178.000.000 ευρώ, χωρίς το σημερινό.

Τσίπρας κερνάει και Καλογρίτσας πίνει…


Απάντηση του Σπίρτζη:

Η γελοιότητα και η αθλιότητα της ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ο συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα είναι στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Μην ψάχνετε αλλού.

Τα δημόσια έργα ΔΕΝ  τα αναθέτουν πια υπουργοί ή κυβερνήσεις. Αυτά ανήκαν στις περιόδους της ΝΔ. Γι’ αυτό και οι εκπτώσεις που επιτυγχάνονται δεν είναι της τάξης του 0% όπως επί κυβερνήσεων ΝΔ.

Περιμένουμε απαντήσεις από τη ΝΔ για το πώς χειραγωγούνταν τα έργα επί των ημερών τους και την παράλληλη γνωστοποίηση της τεχνογνωσίας τους.

Και μια ουσιαστική διαφορά. Τα έργα σήμερα τελειώνουν χωρίς πανοπροίκια, στην ώρα τους και μέσα από διαφανείς διαγωνισμούς.

Να σας θυμίσουμε ακόμη ότι η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας αυτού του υπουργείου στη λάσπη σας ήταν να πάει όλους τους φακέλους των έργων στους επιθεωρητές δημοσίων έργων και τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες πριν προχωρήσουμε περαιτέρω στις δικές μας.


§

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει κατάτμηση του έργου σε 8 τμήματα ώστε να μπορούν να μπουν, υποτίθεται, στο διαγωνισμό περισσότερες εταιρείες 6ης τάξεως. Μετά το διαγωνισμό, τα 4 τμήματα ανατέθηκαν σε εταιρίες του ομίλου Καλογρίτσα. Είναι νομότυπο, απλώς τυγχάνει ο ιδιοκτήτης της να έχει δυο κουμπάρους υπουργούς.

Να σημειωθεί επίσης πως το "επί των δικών σας ημερών...!"  δε φτουράει πια... ξέφτισε... το χόρτασε πλέον ο Ελληνικός λαός, απ' όποιον κι αν το ακούει. Και το ακούει ΣΥΝΈΧΕΙΑ τα τελευταία χρόνια, από "πολιτικά μικρόβια" που μη μπορώντας να απαντήσουν σε ερωτήσεις για «ύποπτες» υποθέσεις, θέλοντας να "ξεγλιστρήσουν" αρχίζουν τα "επί των δικών σας ημερών, τι γινότανε κύριε Μητσοτάκη, κύριε Παπανδρέου, κύριε Καραμανλή, κύριε Σημίτη..." και πάει λέγοντας...