Για την Υποστήριξη των «Οικονομικά Ασθενέστερων» Από τις 4.000 στις 8.000€ οι Μισθοί Διευθυντών του ΟΔΔΗΧ.


ΟΔΔΗΧΣτο πλαίσιο της προσπάθειας της «αριστερής» μας κυβέρνησης για την υποστήριξη των... οικονομικά ασθενέστερων (εδώ γελάνε) και με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη βουλή, αυξάνονται κατά 3.684€
(80%) το μήνα, οι μισθοί του Γενικού Διευθυντή και του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού  Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους - ΟΔΔΗΧ · από τα 4.631  εκτινάσσονται στα 8.315€!

Για τους προνομιούχους αυτούς υπαλλήλους, εφαρμόζεται εφεξής το ανώτατο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ανέρχεται στα 8.315€ μηνιαίως (αποδοχές + πρόσθετες αμοιβές - απολαβές προέδρου του Αρείου Πάγου).

Τα παραπάνω «δωράκια», προβλέπει η διάταξη-σκάνδαλο που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23/07/2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την προτεινόμενη διάταξη επιχειρείται ο καθορισμός στην πολιτική αποδοχών του προσωπικού του ΟΔΔΗΧ ώστε αυτή να συναρτάται με αντίστοιχες αποδοχές στελεχών ιδίων προσόντων στον τραπεζικό - χρηματοοικονομικό τομέα.

Σε σχόλιο του για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε: "Στην αγορά (στον ιδιωτικό τομέα δηλαδή) οι μισθοί των εν λόγω υπαλλήλων θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι..."



ΔΣ ΔΕΣΦΑ: Έδωσε Προαγωγή & Μπόνους 100.000€
στον Εαυτό του

Επίσης, στην καταγγελία πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρης Νίκας, εξασφάλισε επιπλέον εφάπαξ, ύψους 100.000€ του βουλευτή της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε πως η αύξηση που προκύπτει από την προαγωγή (που έδωσε ο κύριος Νίκας στον εαυτό του) είναι ΜΌΝΟ 27.000€.

Ο Κώστας Σκρέκας υποστηρίζει πως ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ αποφάσισε να δώσει προαγωγή στον εαυτό του και λίγες μέρες μετά υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας μπόνους 100.000€ για το εφάπαξ του, το οποίο εκτινάχθηκε στις 258.000€.

Κάνοντας λόγο για κομματικά διορισμένο διοικητή, εξηγεί πως ο Νίκας στις 11/11/2016, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του, πέτυχε και εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο η οργανική του αναβάθμιση κατά 2 βαθμίδες στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό (5ο) κλιμάκιο.

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια, δικά σας..!