Η Έκρηξη του Ηφαιστείου Αίτνα. Τραυμάτισε Τουρίστες και Συνεργείο του BBC (Video)


etna-explotsion-bbcΔέος προκαλεί η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνα, που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σικελίας στην Ιταλία και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων των δέκα ατόμων. Καταγράφηκε από συνεργείο του BBC που βρισκόταν στο σημείο.

Στο βίντεο φαίνονται σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τον κρατήρα και να φτάνουν σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, ενώ βροχή από μεγάλα κομμάτια πάγου και πέτρες πέφτουν από τον αέρα προκαλώντας πανικό και τραυματισμούς. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση μιας γυναίκας η οποία ακούγεται να ουρλιάζει τρέχοντας να βρει προστασία στο λεωφορείο με το οποίο έφτασε στο σημείο.


Το γεγονός μετέδωσε η ανταποκρίτρια του BBC, Rebecca Morelle, με αναρτήσεις στο twitter:

"Η ροή της λάβας σε συνδυασμό με τον ατμό προκάλεσαν την τεράστια έκρηξη, η οποία μας "σφυροκόπησε" με πέτρες" έγραψε, επισημαίνοντας ότι:

"Μια εκπληκτική, 78 ετών κυρία παραλίγο να τραυματιστεί άσχημα, αλλά κατάφερε να γλιτώσει. Παρά το σοκ, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα! Εκρήξεις σαν κι αυτήν έχουν σκοτώσει ανθρώπους στο παρελθόν · εμείς τη γλιτώσαμε φθηνά".