Η Φυσική Λύση για την Τόνωση της Ερωτικής Ζωής, Υπάρχει Παντού και «Παρέχεται» Δωρεάν

vitamin-d-testosteroneΗ ενεργή σεξουαλικά ζωή, ωφελεί την καρδιά, τη μνήμη, το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στη διατήρηση της νεότητας και γενικά μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Ποια είναι όμως, εκτός από τη γνωστή "χημική", η φυσική εναλλακτική λύση για να τονώσετε την ερωτική σας ζωή, αποκομίζοντας τα παραπάνω οφέλη;


libido

Αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και -τουλάχιστον στη χώρα μας- «υπάρχει άφθονη παντού» τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Μελέτες έδειξαν πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη ερωτικής διάθεσης, τόσο των αντρών όσο και των γυναικών και δεν είναι άλλη από την βιταμίνη D!


vitamin d
Οι ευεργετικές της ιδιότητες δε σταματούν να εκπλήσσουν τον επιστημονικό κόσμο, αφού μεταξύ άλλων βρέθηκε πως: προλαμβάνει τη ραχίτιδα, «συνεργάζεται» άριστα με το ασβέστιο για γερά και υγιή οστά, ενώ έχει βρεθεί πως προλαμβάνει και συμβάλει στη θεραπεία διαφόρων μορφών της επάρατης νόσου.

Σε ομάδα των ανδρών που για χρονικό διάστημα χορηγήθηκε βιταμίνη D, τα επίπεδα της τεστοστερόνης μετρήθηκαν και βρέθηκαν αυξημένα, αναλογικά με την ποσότητα της στο αίμα. Όταν μειώθηκε η χορήγηση της D, μειώθηκε και το επίπεδο της ορμόνης, που παίζει τον πρώτο ρόλο στην ύπαρξη ή όχι της ερωτικής επιθυμίας. Ως γνωστό, όταν η τεστοστερόνη κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα μειώνεται και η λίμπιντο (σύμφωνα με το OnMed).


vitamin-d-foods


Γενικά, δεν υπάρχουν πολλές «καλές» διατροφικές πηγές της βιταμίνης D. Βρίσκεται κυρίως στα κόκαλα των λιπαρών ψαριών, σε χυμούς φρούτων, κρέας, αυγά, γάλα, δημητριακά και μανιτάρια.

Η ποσότητα της στο αίμα, βρίσκεται συνήθως χαμηλά κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού η σύνθεση της στο σώμα ενισχύεται κατά πολύ με την έκθεση στον ήλιο. Έτσι, για την παραγωγή της πολύτιμης βιταμίνης από τον ίδιο τον οργανισμό, αρκούν 15-20 λεπτά... ηλιοθεραπείας, καθημερινά.
vitamin-d-sun