Σύρος Πρόσφυγας Αυτοπυρπολείται στη Χίο. ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΚΛΗΡΈΣ ΕΙΚΌΝΕΣ! (Video)


syros-prosfygas-chio-aytopyrpoleitai
H στιγμή που ένας Σύρος πρόσφυγας περιλούζει το σώμα του με βενζίνη και αυτοπυρπολείται, στο χώρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο. Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα, με το βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου.




Ο 29χρονος πρόσφυγας που βρίσκεται στο νησί εδώ και μία εβδομάδα, επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του, λίγο μετά τις 14:00 της Πέμπτης. Έλουσε το κορμί του με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια με τη χρήση αναπτήρα μετατράπηκε σε φλεγόμενο σώμα, την ώρα που αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον Σύρο, ο αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Η κατάσταση της υγείας του 29χρονου παραμένει σοβαρή, αφού έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε ποσοστό 85% σε όλο του το σώμα και κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της  Αθήνας.

Σε ερωτήσεις που έγιναν αναφορικά με τα αίτια που τον οδήγησαν στην απονενοημένη πράξη, ομοεθνείς του ανέφεραν μόνο ότι είχε προβληματική συμπεριφορά, από την αρχή της παρουσίας του στο hotspot.

Μετά το περιστατικό η αστυνομική δύναμη στους Χαλκειούς ενισχύθηκε, προς αποφυγή άλλων επεισοδίων.