Πέρασε το Φαράγγι της Σαμαριάς με την Ανάπηρη Κόρη στην Πλάτη

Ο πατέρας συγκίνησε τους πάντες στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρο της έφηβης

pateras-faraggi-samarias-anapiri-kori

Ο Χανιώτης Μανώλης Παπαδάκης αντίκρυσε ένα μεγαλειώδες «θέαμα» καθώς, πριν από λίγες μέρες, διέσχιζε το φαράγγι της Σαμαριάς. Είδε έναν πατέρα ο οποίος επίσης διέσχιζε το φαράγγι, κουβαλώντας στην πλάτη την ανάπηρη κόρη του, με σκοπό να πραγματοποιήσει το όνειρο ζωής της μικρής. Το έκανε, μάλιστα, χωρίς καν να την αφήσει να καταλάβει πόσο «κουραστικό» ήταν.

faraggi-samarias-anapiri-kori

Διέσχισε το φαράγγι χαμογελώντας και κουβεντιάζοντας μαζί της σε όλη τη διαδρομή. Το μόνο για το οποίο ζήτησε βοήθεια ήταν για να τους βγάλουν φωτογραφίες.

          pateras-faraggi-samarias-anapiri-koriΜανώλης και Σοφία ...μια ιστορία αγάπης.

Τους συναντήσαμε στον Χριστό.
Ο Χριστός είναι το τελευταίο πλάτωμα πριν τις σιδερόπορτες.Μια εκκλησία , πολλά δέντρα , ξύλινα τραπέζια, ξύλινα καθίσματα, και πεντακάθαρο νερό πηγής.
Αυτή, κάθονταν πάνω σε ένα τραπέζι και αυτός περιφερόταν στον χώρο σαν να ήθελε να μην “χάσει” το ζέσταμα του.

¨Πόση ώρα είναι μέχρι την έξοδο;¨ με ρώτησε με ξενική προφορά.

¨Μιά ώρα περίπου¨ του απάντησα.

¨Χώμα η πέτρα;¨

¨Πέτρα…¨

Της έδωσε ένα κομμάτι φρούτο απ αυτό που έτρωγε και εκείνος, λέγοντας ότι καλά θα ήταν να ξεκινήσουν πριν ο ήλιος ανέβει ψηλά. Μετά της φόρεσε ένα σακίδιο στην πλάτη, την σήκωσε στην δική του πλάτη και ξεκίνησαν.

Στην διαδρομή μιλάγανε για συναισθήματα και για παλιές ιστορίες. Πότε πότε αυτή του έδινε συμβουλές για το πως θα αποφύγει μια πέτρα. Εκείνος τις απέφευγε χαμογελαστός, σαν χορευτής των Μπολσόι, να μην φανεί η προσπάθεια. Όταν κουράζονταν έβρισκε ένα πεζούλι, την ακουμπούσε μαλακά και της έβγαζε το σακίδιο από την πλάτη.

Ήρθαν από Αμερική. Ο Μανώλης και η κόρη του ήρθαν από Αμερική για να περάσουν το φαράγγι μαζί · κι ας μην έχει υποδομές για Α.Μ.Ε.Α. Τον ρώτησα αν θέλει κάποια βοήθεια.

¨Φωτογραφίες …¨ μου είπε
¨Δεν έχουμε φωτογραφίες μαζί · έτσι που βιάζονται όλοι να φτάσουν στο τέρμα, δεν προλαβαίνω να το ζητήσω από κανένα….¨

Φωτογραφίες κάτω από τους τεράστιους βράχους, φωτογραφίες στο ποτάμι, φωτογραφίες στις σιδερόπορτες… πάντα αγκαλιά… και πάντα χαμογελαστοί.

Μετά, αυτός βρήκε ένα πεζούλι, της φόρεσε αργά το σακίδιο στην πλάτη, την σήκωσε και… συνέχισαν την κουβέντα τους.
Καθώς απομακρύνονταν, το φαράγγι πολλαπλασίαζε τις φωνές τους… Τους άκουγα ακόμα κι όταν δεν τους έβλεπα πια...