Η Θητεία του Αγίου Παΐσιου στο Στρατό - Συνέντευξη του Διμοιρίτη του, Βασίλειου Μπαλάσκα (Video)

agios-paisios-sto-strato-1
Αποκαλύψεις από τη θητεία του Αγίου Παΐσιου στο Στρατό, την περίοδο του ’40, κυρίως για τις προβλέψεις που συγκλονίζουν, τη θέληση και τον ιδιαίτερο ζήλο που είχε για την πατρίδα, έκανε ο Βασίλειος Μπαλάσκας που πολέμησε  ως    διμοιρίτης     στο     πλευρό     του  Γέροντα.



agios-paisios-sto-strato-2

Ο κ. Βασίλειος Μπαλάσκας εξιστορεί πώς γνώρισε τον (τότε) ασυρματιστή  Αρσένιο Εζνεπίδη και πώς αντιλήφθηκε τις ικανότητες που είχε ο άνθρωπος αυτός, από τη νεαρή του ηλικία. Το πρώτο πράγμα που έκανε και κέντρισε το ενδιαφέρον του συ στρατιώτη του, αλλά και όλων των άλλων στρατιωτών, ήταν να προβλέψει την απώλεια ενός στρατιώτη πυροβολητή.
agios-paisios-sto-strato-3

Όπως εξιστορεί στη συνέντευξη του, επρόκειτο να προωθήσουν στο μέτωπο 2 από τα τέσσερα πυροβόλα που είχαν (τα άλλα δύο θα τα κρατούσαν τα μετόπισθεν). Τότε τον πλησίασε στρατιώτης πυροβολητής και του ζήτησε να μην πάει ο ίδιος μπροστά, αλλά να μείνει πίσω.
               
Ο διμοιρίτης του έκανε το χατίρι. Τότε ήρθε η προφητεία του νεαρού ασυρματιστή: Και εδώ να τον αφήσεις θα σκοτωθεί, είπε ο Άγιος Παΐσιος στο Μπαλάσκα · και δυστυχώς έτσι έγινε. Όταν επιστρέψαμε, αφού δεν καταφέραμε να πάρουμε το ύψωμα, μάθαμε πώς όντως ο πυροβολητής είχε σκοτωθεί, ακούγεται να λέει στο βίντεο ο κ. Βασίλης.

Επίσης, αποκαλύπτει το ζήλο και την τεράστια αγάπη του Γέροντα Αγίου Παϊσίου για την πατρίδα. Είχε κάνει πολλούς συ στρατιώτες του να πιστέψουν στο Θεό αλλά και να μάχονται για την πατρίδα με ακόμη μεγαλύτερο σθένος.