Αποδοκίμασαν τον Λεβέντη στο Συνέδριο Γιατί τους «Τα 'Χωσε στην Ψύχρα» (Video)

Ο Λεβέντης στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
"Θίχτηκαν" οι σύνεδροι στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στο ΣΕΦ. Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος άσκησε δριμύτατη κριτική σε πρώην «ηγέτες» του ΠΑΣΟΚ με ονομαστικές αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη και στις επιλογές τους, προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Λεβέντης μίλησε για τον υπέρμετρο δανεισμό του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επέκρινε την Φώφη Γεννηματά για την απόφαση της να μην υπερψηφίσει το νόμοσχέδιο για την απλή αναλογική.

Απευθυνόμενος στον Κώστα Σημίτη σημείωσε πως ήταν ο πρωθυπουργός, που έβαλε την χώρα στο ευρώ ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε πως ήταν ο πρωθυπουργός που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια.

Παπανδρέου - Σημίτης - Συνέδριο

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του είπε:"Πολλοί από εσάς που βρίσκεστε σήμερα δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ το 1974, ψηφίσατε άλλα κόμματα, μετά σας έφερε κοντά στο ΠΑΣΟΚ η εξουσία. Να σας πω ότι με αγωνία το 1974, επειδή είχα μεγάλη φιλία και συγγένεια με τον Γρήγορη Κασιμάτη, τρέχαμε στα εκλογικά τμήματα για να βάλουμε το ΠΑΣΟΚ με όσο καλύτερο ποσοστό μπορούσαμε στη Βουλή. Τρέχαμε στα εκλογικά τμήματα. Έχουμε εδώ μπροστά στην πρώτη σειρά τον πρωθυπουργό που μας έβαλε στα μνημόνια... κύριε Γιώργο... μας έβαλες στο μνημόνιο με ωραίο φόντο... σαν ζωγραφικός πίνακας" με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από τους συνέδρους · και συμπλήρωσε "Ο λόγος της κυρίας Γεννηματά είχε πολλά συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου... λες κι έψαχνε χειροκροτήματα".

Φώφη Γεννηματά - Συνέδριο

Έκλεισε την ομιλία του και απάντησε στις έντονες αποδοκιμασίες που ακολούθησαν λέγοντας προς τους συνέδρους πως απαραίτητη είναι η ειλικρίνεια και η αυτοκριτική κι όχι τα συνθήματα και τα χειροκροτήματα.

Σημίτης - Θεοδωράκης - Συνέδριο

Το προεδρείο του Συνεδρίου, συγκεκριμένα ο Γιάννης Κουτσούκος, απάντησε με τη σειρά του λέγοντας πως το Κίνημα Αλλαγής είναι φιλόξενο κόμμα, ωστόσο οι σύνεδροι δεν μπορούν να δέχονται... "προσβολές"!
               

Κίνημα Αλλαγής - Γιουχάρισαν τον Βασίλη Λεβέντη οι σύνεδροι


Τον Γιωργάκη και τον Σημίτη, φαντάζομαι, θα τους χειροκρότησαν... Έτσι είναι! Σ' αυτήν τη χώρα, που "Κάποιοι" επιμελώς φρόντισαν να καταντήσει "χώρος", όταν τολμάς να πεις την αλήθεια ή αναιδή λαϊκιστή θα σε πουν ή γραφικό ή "φασίστα".

Τι κι αν οι περισσότεροι από αυτούς τους "Κάποιους", εδώ και 25 (τουλάχιστον) χρόνια, έχουν γαντζωθεί σαν τις βδέλλες στις καρέκλες της εξουσίας και δεν «ξεκολλάνε»... δε σταματούν να «ρουφάνε» (ή να προσπαθούν να ρουφήξουν) με τίποτα!?

Όποιο κόμμα και αν έχει εκλεγεί να κυβερνήσει, οι "Κάποιοι" είναι μέσα! Όποια κυβέρνηση - συγκυβέρνηση κι αν σχηματιστεί οι "Κάποιοι" είναι μέσα! Είτε αυτούσιοι είτε "μεταλλαγμένοι" · γέρνοντας ενίοτε προς τα δεξιά ή τα «αριστερά»... μέσα είναι!

Τι κι αν χρειαστεί να πουν το άσπρο μαύρο? να φορέσουν οποιοδήποτε προσωπείο? να γλείψουν εκεί που έφτυναν? να εξευτελίσουν εσένα και την πατρίδα σου οικονομικά, κοινωνικά, αξιακά, ιστορικά? Θα το κάνουν..! θα το κάνουν χωρίς κανένα δισταγμό, χωρίς ίχνος "τσίπας" και αξιοπρέπειας! Αρκεί αυτοί, να είναι μέσα!

Μέχρι να έρθει η ώρα να αποσυρθούν, για να σου πουν ότι ΕΣΎ είσαι ο μ@λάκ@ς που τους ψήφιζες τόσα χρόνια... βλέπε Πάγκαλο...