Εθνικός Μύθος η 25η Μαρτίου για τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης για 25η Μαρτίου
Σε γραπτή δήλωσή του, το 2014, ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης επισήμαινε: Ο πιο διαδεδομένος - θεσμοθετημένος εθνικός μύθος για το '21 είναι η δήθεν κήρυξή της από τον Π.Π. Γερμανό στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, αν και ο ίδιος γράφει στα 'Απομνημονεύματά' του πως βρισκόταν στα Νεζερά της Αχαΐας! Εξάλλου, πώς να ευλογούσε μια εξέγερση, που είχε ανάψει 'ο απατεών και εξωλέστατος Παπαφλέσσας' και απέκρουαν οι 'πεφοβισμένοι' πρόκριτοι;


Ολόκληρη η Δήλωση του Μηταφίδη

«Φτάνουν πια τα λόγια, τα τριμμένα, τα μάταια λόγια, όποιου Έπους! θα φώναζε από τον τάφο του ο Σικελιανός, μπουχτισμένος από τις βαλσαμωμένες εθνικές επετείους, τους βαρύγδουπους πανηγυρικούς, τις ανιαρές μεγαλοστομίες των 'επισήμων', που διαγκωνίζονται σε υπερπατριωτικές κορώνες στα κανάλια» αναφέρει, -μεταξύ άλλων- στη δήλωση του ο κ. Μηταφίδης και προσθέτει:

Αν οι παρελάσεις προηγούμενων χρόνων σημαδεύονταν από την αμφισβήτηση του δικαιώματος των παιδιών των μεταναστών να 'σηκώνουν' την ελληνική σημαία, φέτος θα σημαδευτούν από τις οργισμένες διαμαρτυρίες των απολυμένων Δ.Υ., που ένα αιώνα μετά, αρνούνται να ξαναπαίξουν την τραγωδία της πλατείας Κλαυθμώνος. Ωρύονται οι θεματοφύλακες των 'ιερών και οσίων του έθνους' που δάσκαλοι και μαθητές επιμένουν να διαδηλώνουν, αντί να 'παρελαύνουν' μπροστά σ' αυτούς που ποδοπατούν την αξιοπρέπειά τους.

Τώρα πια δεν είναι οι 'διαταραγμένοι διανοητικά και ψυχικά διανοούμενοι που ζητούν να καταργηθούν οι μιλιταριστικής κοπής μαθητικές παρελάσεις. Είναι οι εκπαιδευτικοί της μαχόμενης έδρας. Το εμβληματικό σύνθημα στην πλατεία Συντάγματος στη μαθητική παρέλαση τον Οκτώβρη του 2006, 'oύτε παρελάσεις, ούτε θρησκευτικά, θέλουμε σχολεία δημοκρατικά!

Η εξουσία έχει πάντοτε τρόπο να αλλάζει το νόημα των γεγονότων και των λέξεων. Ο πιο διαδεδομένος - θεσμοθετημένος εθνικός μύθος για το '21 είναι η δήθεν κήρυξή της από τον Π.Π. Γερμανό στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, αν και ο ίδιος γράφει στα 'Απομνημονεύματά' του πως βρισκόταν στα Νεζερά της Αχαΐας! Εξάλλου, πώς να ευλογούσε μια εξέγερση, που είχε ανάψει 'ο απατεών και εξωλέστατος Παπαφλέσσας' και απέκρουαν οι 'πεφοβισμένοι' πρόκριτοι;»

Δες και την ομιλία του θερμού υποστηρικτή της κυβέρνησης-καθεστώτος Μαδούρο, ►Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, για τη Βενεζουέλα, να φρίξεις..!
               

Δήλωση Συριζαίου Βουλευτή για την Εθνική μας Γιορτή