«Σύρραξη» στη Σκοπιανή Βουλή με Πρωταγωνιστή τον Γκρούεφσκι (Video)

Σύρραξη στη Σκοπιανή Βουλή
Με επεισοδιακό τρόπο ψηφίστηκε, για δεύτερη φορά, από την Βουλή των Σκοπιανών, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από το κυβερνών κόμμα "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ και από τα αλβανοσκοπιανά κόμματα. Με σφοδρότητα επιτέθηκαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος "Εσωτερική ««μακεδονική»» Επαναστατική Οργάνωση - Δημοκρατικό Κόμμα για τη ««μακεδονική»» Εθνική Ενότητα" (VMRO-DPMNE) του πρώην πρωθυπουργού Νικολά Γκρούεφσκι.

Κατηγόρησαν την κυβερνητική πλειοψηφία ότι βιάστηκε να υιοθετήσει τον νόμο για τις γλώσσες, χωρίς να λάβει υπόψη τις τροποποιήσεις που κατατέθηκαν και κύκλωσαν το έδρανο του προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφερί, προκειμένου να μπλοκάρουν την ψήφιση.

               

Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια ο Γκρούεφσκι με τον Πρόεδρο, Ταλάτ Τζαφερί.

Στη συνέχεια ο Γκρούεφσκι άρχισε να χτυπάει επίμονα τα κουδούνια, τον πλησίασε και τράβηξε ότι υπήρχε μπροστά του. Μόλις ο Ταλάτ Τζαφερί ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο «πέρασε», ο Γκρουέφσκι πλησίασε απειλητικά και μίλησε έντονα στον Τζαφερί · σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η παρέμβαση της ασφάλειας της βουλής προκειμένου να τους χωρίσει.

Τελικά, το νομοσχέδιο πέρασε και οι... ««απόγονοι των "μακεδόνων"»» 😆 θα μιλούν επίσημα και τα αλβανικά, όπως τα σλαβικά.

Άντε βρε! με το καλό και τα τούρκικα... και τα «γύφτικα»...