Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε Ελληνική Σημαία από Βραχονησίδα (+Video)

Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε Ελληνική Σημαία από Βραχονησίδα
Η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι το θερμόμετρο των προκλήσεων στο Αιγαίο με την απίστευτη δήλωση από τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από «τουρκική» βραχονησίδα.

Γιλντιρίμ - Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα - 1

Η Δήλωση  του Γιλντιρίμ
Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρτντάκ και πάλι στο νησί Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί.


Τι Συνέβη στη Βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» Δίπλα στους Φούρνους
Το περιστατικό, όπως περιγράφεται από ο samos24.gr"Τρεις νεαροί ύψωσαν τη γαλανόλευκη σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, η οποία βρίσκεται ΝΑ των Φούρνων Ικαρίας.

Γιλντιρίμ - Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα - 1

Οι νεαροί έφτασαν με σκάφος, την Παρασκευή 13/04, στη βραχονησίδα όπου με περηφάνια τοποθέτησαν την ελληνική σημαία.

Γιλντιρίμ - Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας υπάρχουν 17 νησίδες: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Λιμενόπετρα, Κατεργάρικα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς.

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών.

Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές»".

Νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς

Σύμφωνα με όσα αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα, ο Γιλντιρίμ μιλώντας για τα νησάκια Ντιντίμ, αναφέρθηκε σε δύο βραχονησίδες, που βρίσκονται ανατολικά από το Φαρμακονήσι, στα ανοιχτά της πόλης Ντιντίμ, στην επαρχία του Αϊδινίου.


Η Αντίδραση της Ελλάδας
Από την Ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής, υπάρχει αμφισβήτηση για το γεγονός. Με δήλωση του το ΓΕΕΘΑ υποστηρίζει ότι καμία τουρκική ακταιωρός δεν προσέγγισε το σημείο.

Έως και τη στιγμή σύνταξης του άρθρου (2:50μμ 16/04/2018), ο Δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης, επιβεβαιώνει ότι η σημαία εξακολουθεί να υπάρχει στη νησίδα Ανθρωποφάς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφερόμενος στο «περιστατικό», έκανε λόγο για Τούρκους κομάντος οι οποίοι "κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Ανθρωποφάς", ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε αναφέρει νωρίτερα ο Γιλντιρίμ για επιχείρηση της τουρκικής ακτοφυλακής.
      

Η Προκλητική Δήλωση του Γιλντιρίμ για το Κατέβασμα της Ελληνικής Σημαίας