Γιατί ο Βίτσας Βρήκε Καλό το "Δημοκρατία του Ίλιντεν «Μακεδονίας»" ? (Video)

Ο Βίτσας Βρήκε Καλό το «Δημοκρατία του Ίλιντεν»
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση για το «Μακεδονία» του Ίλιντεν, που αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού, βρήκε κάτι «καλό» που υπάρχει στην πρόταση αυτή. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αφού δήλωσε ότι στην ουσία αυτό το όνομα δεν είναι και τόσο πάνω στο τραπέζι, πρόσθεσε ότι το καλό του θέματος "Ίλιντεν", είναι ότι... ο κόσμος μαθαίνει ιστορία..(!?)

Καθόλου παράξενο! αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί από εμάς,
εξ ιδίων τα αλλότρια κρίνουμε. 
Άραγε, Αυτοί που σκέφτηκαν να θέσουν την ονομασία αυτή προς διαπραγμάτευση είναι, πραγματικά, γνώστες της ιστορίας?

Γνωρίζουν ότι η λεγόμενη "Εξέγερση του Ίλιντεν" κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη οργανωμένη απόπειρα του βουλγαρικού-σλαβικού στοιχείου στην Μακεδονία και τη Θράκη (μετά την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας το 1903) και είχε ως στόχο την αυτονομία των Μακεδονικών εδαφών?

Αν ναι, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το όλο σκεπτικό τους
όπως επίσης και με την εξασφάλιση της ακεραιότητας των συμφερόντων
της Ελλάδας!

(Σύμφωνα με τον Πεζά, τον τότε πρόξενο της Ελλάδας στο τότε Οθωμανικό Μοναστήρι (Μπίτολα) και τα όσα γράφει σε έκθεση προς τον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης το 1902, η επερχόμενη εξέγερση (Ίλιντεν) έχει ως στόχο μια αυτόνομη ή ανεξάρτητη Μακεδονία, προτίθενται να την ακολουθήσουν και πατριαρχικοί και εξ αρχικοί πληθυσμοί και περιγράφονται οι άθλιες συνθήκες ζωής πολλών Μακεδόνων (κυρίως αγροτών). Ο ίδιος ο Πεζάς αναφέρει πως ο ίδιος και το Ελληνικό κράτος επιδιώκει μια συνεργασία με τις Οθωμανικές αρχές και δίνει μάλιστα σε αυτές όλες τις πληροφορίες που έχει μαζέψει σχετικά με τις κινήσεις των αυτονομιστών, καθώς επιθυμεί τη συντριβή του κινήματος.)

Άλλωστε, η σημερινή «κυβέρνηση» δε δείχνει να κόπτεται και τόσο για την εκμάθηση της ιστορίας από τους νεότερους -κυρίως- στους οποίους αναφέρεται και ο κύριος Βίτσας, όσο για την εκμάθηση της... καλλιέργειας της κάνναβης (ας πούμε), η οποία αποτελεί και το κύριο μέρος του «αναπτυξιακού σχεδίου» της για το μέλλον.

Πληροφορήστε τους «ανιστόρητους» νέους της Ελλάδας κύριοι... "Βίτσες"! Πείτε τους π.χ. ►Πότε, Γιατί και από Ποιους νομιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος «Μακεδονία» στη Γιουγκοσλαβία του Γ.Μ. Τίτο! Γιατί τους αφήνετε "στο σκοτάδι"..?
    

Το Καλό Είναι Ότι Μαθαίνει ο Κόσμος Ιστορία - Βίτσας