Παραιτήθηκε ο Προέδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου - Video

Προέδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου
Πρωτοφανής η παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αιχμές για υποχώρηση του κράτους δικαίου και μύδρους κατά των διαρροών όσον αφορά το νόμο Κατρούγκαλου, από τον Νικόλαο Σακελλαρίου. «Φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων», δήλωσε.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου και φανερά συγκινημένος, ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτηση του, μετά τις διαρροές της απόφασης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δήλωσε πως πριν από λίγη ώρα υπέβαλε, μετά από 42 χρόνια θητείας, την παραίτηση του στον υπουργό δικαιοσύνης και απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Κάνοντας λόγο για αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου το οποίο δε μπορεί να ελέγξει (πράγμα που επιφέρει πλήγμα στο κύρος του δικαστικού σώματος) επικαλέστηκε την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από τη διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των νέων περικοπών στις συντάξεις, του νόμου Κατρούγκαλου.

Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου έγινε, από διαρροή, γνωστό ότι το ΣτΕ έκρινε συνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις που προβλέπονται από τον "περίφημο" νόμο Κατρούγκαλου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των συνταξιούχων.


Φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων

Ο κύριος Νικόλαος Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας λέγοντας ότι μετακυλύει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας». Επίσης, εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων, συμπληρώνοντας αιχμηρά ότι «υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας».
(Ο θρύλος αναφέρει ότι: Ο βασιλιάς της Πρωσίας, ο Φρειδερίκος ο 2ος ή Μέγας, που είχε τα θερινά του ανάκτορα στο Πότσδαμ, ενοχλούνταν από το θόρυβο που έκαναν τα πανιά ενός παρακείμενου τοπικού ανεμόμυλου. Γι' αυτόν το λόγο κάλεσε το μυλωνά στο παλάτι του και του ζήτησε να του πουλήσει τον μύλο, ώστε να τον κατεδαφίσει και να ησυχάσει από αυτόν για πάντα. Ο μυλωνάς, όμως, αρνήθηκε, λέγοντας ότι ο μύλος ήταν πατρική κληρονομιά. Θυμωμένος ο βασιλιάς του απάντησε πως θα μπορούσε να του πάρει τον μύλο χωρίς να χρειαστεί να του δώσει δεκάρα και ο μυλωνάς ξεστόμισε το περίφημο «υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο»)

Μαίρη Ειρήνη Σαρπ
Η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου
του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    

Παραίτηση - Βόμβα του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας