Εθελοντής Έπιασε Εμπρηστή Στα Πράσα - Συνελήφθη... και Αφέθηκε Ελεύθερος (+Video)

εθελοντής διασώστης κατέγραψε σε video εμπρηστή στην Αμαλιάδα
Ο εθελοντής διασώστης Γιώργος Μητρόπουλος κατέγραψε σε video εμπρηστή στην Αμαλιάδα. Οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 51 ετών άνδρα, από τα Σαβάλια, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο δράστης δύο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής

Ο Μητρόπουλος, ο οποίος βρέθηκε κοντά στο σημείο εκδήλωσης των δύο πυρκαγιών, αντιλήφθηκε την παρουσία ενός άνδρα και κάτι του κίνησε την περιέργεια λόγω της συμπεριφοράς και των κινήσεών του. Αντιλήφθηκε την εκδήλωση της πρώτης πυρκαγιάς και υποψιασμένος ακολούθησε τον μυστηριώδη άνδρα, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Με το κινητό του τηλέφωνο τον βιντεοσκόπησε, να περπατάει και να βάζει και δεύτερη φωτιά! Όλα τα περιέγραψε στα social media, όπου ανέβηκαν και τα βίντεο από το περιστατικό.

Δείτε τι ανέβασε ο εθελοντής διασώστης Γιώργος Μητρόπουλος στο Facebook

Σαν εθελοντής διασώστης της Εοδ Νομού Ηλείας ξεκίνησα να κάνω setup και να παρατηρώ τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν κινδύνους που εγκυμονούν. Παρατήρησα σε αυτό το σημείο κοντά κάποιον άνθρωπο ο οποίος πίστεψα στην αρχή ότι μπορεί να είναι εκεί για να βοηθήσει. Προσπέρασα το σημείο με το αυτοκίνητο μου και έκανα αναστροφή ποιο κάτω που μπορούσα και ξαναπήγα προς την φωτιά και είδα άλλες δυο νέες εστίες και αυτόν τον άνθρωπο να απομακρύνετε. Σε αυτό το σημείο ήμουν υποψιασμένος πως αυτός ήταν που τις έβαλε και ξεκίνησα να τον παρακολουθώ έχοντας ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για τον ύποπτο. 10 λεπτά αργότερα 1 χλμ μακριά αυτός ο άνθρωπος χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία μου ξαναμπαίνει στα χόρτα και εκεί πλησιάζω και τον βιντεοσκοπώ. Παρακάτω θα δείτε να είναι στα χόρτα να βγαίνει από εκεί, να απομακρύνετε και λίγο αργότερα να μιλάω πάλι με την πυροσβεστική και να ξεκινούν οι καπνοί. Αύριο δικάζεται στην Αμαλιάδα και ελπίζω να μην την γλυτώσει γιατί ο εμπρησμός είναι Εν δύναμη και φόνος και βιασμός της φύσης πράγμα που το κάνει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Ο Γ. Μητρόπουλος κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, κατήγγειλε το περιστατικό και παράλληλα, βρήκε εν κινήσει περιπολικό της Αστυνομίας, ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το συμβάν. Άμεσα επενέβησαν και συνέλαβαν τον  άνδρα, τον οποίο στη συνεχεία παρέδωσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.

Το Ανακριτικό τμήμα σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό από πρόθεση, για τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μεταξύ Σαβαλίων και Ροβιάτας. Χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο του αυτοφώρου οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Ωστόσο η υπόθεση δεν εκδικάστηκε χθες, αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να αποφανθεί η δικαιοσύνη. (Η υπόθεση, λογικά πρέπει να έχει εκδικαστεί την ώρα σύνταξης της ανάρτησης. Αναμένεται η απόφαση - θα υπάρξει ενημέρωση) 
    

Εθελοντής διασώστης κατέγραψε σε video εμπρηστή στην Αμαλιάδα