Κανένα από τα 10 Drones για την Πρόληψη Πυρκαγιών δεν Πέταξε (+Video)

Κανένα από τα 10 Drones για την Πρόληψη Πυρκαγιών δεν Πέταξε
Η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων διαθέτει 10 drones, κατάλληλα και για την πρόληψη πυρκαγιών, που κόστισαν €4.000.000 στην Ελλάδα. Κι όμως! παρά τις προειδοποιήσεις για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς, κανένα από αυτά δεν πέταξε ποτέ πάνω από το Μάτι την περασμένη Δευτέρα.

Κανένα από τα 10 Drones για την Πρόληψη Πυρκαγιών δεν Πέταξε -1

Η επίδειξη των μη στελεχωμένων αεροσκαφών έγινε μόλις το Μάρτιο του 2017, στόχος τους είναι να εντοπίζουν έγκαιρα τις φλόγες, να περιπολούν, ακόμα και να καταδιώκουν, χειριζόμενα από στελέχη έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα. ΑΛΛΆ: 2 από αυτά, 1 ηλεκτροκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 1 ακόμη της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσαν, 3 μηχανοκίνητα χρειάζονται αναβάθμιση στους κινητήρες τους και 2 ηλεκτροκίνητα έχουν προβλήματα με την πυξίδα τους.

Κανένα από τα 10 Drones για την Πρόληψη Πυρκαγιών δεν Πέταξε - 2

Τα συγκεκριμένα drones υπήρχε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν στον έλεγχο των συνόρων, αλλά ούτε αυτό συνέβη ποτέ. Τελικά, έκαναν την εμφάνιση τους για την κίνηση των εθνικών οδών, κατέγραψαν τα ήδη καμμένα δάση της Ζακύνθου και κάπως έτσι εξελίχθηκε σε... φιάσκο η αγορά και η εκπαίδευση των στελεχών.

Ενδεικτικό είναι ότι στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΘΑ ζήτησε την συνδρομή των αμερικανικών drones Predator, που απογειώθηκαν από τη Λάρισα.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν μήκος φτερών 4m, βάρος 28Kg και δεξαμενή καυσίμων 12L. Τα βενζινοκίνητα διαθέτουν 2χρονο κινητήρα, έχει αυτονομία πτήσης 24 ωρών και ακτίνα δράσης τουλάχιστον 150χλμ ενώ μπορεί να φθάσει σε ύψος κοντά στα 21.000 πόδια.

Αστυνομία και Πυροσβεστική υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να πετάξουν 3 σύγχρονα βενζινοκίνητα drones και ακόμη 6  ηλεκτροκίνητα, με αυτονομία 3,5 ωρών πτήσης. πηγή - iefimerida.gr 
    

Τα Drones που δεν Πέταξαν Ποτέ στις Φονικές Πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής