Η ΜΙΤ, η Φωτιά στο Μάτι και οι 8 Τούρκοι Στρατιωτικοί

Η ΜΙΤ, η Φωτιά στο Μάτι και οι 8 Τούρκοι Στρατιωτικοί
Εμπλοκή της ΜΙΤ βλέπουν οι πληροφορίες του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη και της ιστοσελίδας Κουρδιστό Πορτοκάλι , στην φονική φωτιά στο Μάτι. Αν αυτές ευσταθούν, θα πρέπει σίγουρα να αξιοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συνδέονται οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, η φονική πυρκαγιά και το άσυλο των Τούρκων Γκιουλενιστών?

Πέτρος Κασιμάτης

Η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη στο προφίλ του στο Facebook:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τουρκική μυστική υπηρεσία φέρεται να είχε εντοπίσει την παρουσία 8 Τούρκων στρατιωτικών-φυγάδων στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα.

Οι 7 Τούρκοι φέρονται να διέφυγαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με ένα σχέδιο αντιπερισπασμού του ελληνικού στρατού κυριολεκτικά μέσα απ τις φλόγες.

Οι άνδρες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού σχεδίασαν σε χρόνο ρεκόρ σχέδιο διαφυγής , μεταφέροντας μέσα σε 7 τζιπ τους Τούρκους στρατιωτικούς φοβούμενοι για την ζωή τους.

Τούρκοι πράκτορες φέρονται να είχαν εντοπίσει το κρησφύγετο και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο κόλασης.

Ο χώρος του ΚΑΥΥ Αγ. Ανδρέα φυλάσσονταν αποτελεσματικά και οι Τούρκοι φυγάδες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα , διαβιούσαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να μην δίνουν στόχο.

Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν …λόγω της σφοδρής πυρκαγιάς που έκαιγε τα πάντα .

Υπενθυμίζεται ότι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στις πρώτες δηλώσεις του από την Βοσνία για την φωτιά στο Μάτι, δήλωσε πως πρόκειται για εμπρησμό.

Η ειδική επιτροπή από εμπειρογνώμονες που διερευνά τις συνθήκες πρόκλησης της μεγάλης πυρκαγιάς , σύμφωνα με πληροφορίες «δεν αποκλείει το γεγονός κάποιοι να έβαλαν τη φωτιά, με την βοήθεια των σφοδρών ανέμων, δημιουργώντας συνθήκες μη αντιμετωπίσιμες, και μέσα στον πανικό οι πράκτορες της ΜΙΤ πιθανότατα να βρήκαν την ευκαιρία να «βγάλουν από τη φωλιά τους» τους στόχους τους προκειμένου να τους μπλοκάρουν και να τους πάρουν μέσα από τα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών.


Τα τζιπ με τους Τούρκους πρόλαβαν και διέφυγαν στην κυριολεξία μέσα από τις φλόγες που κατέκαιγαν το Μάτι. Είναι γνωστό επίσης, από δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, ότι οι Τούρκοι πράκτορες χτένιζαν εδώ και καιρό την ελληνική επικράτεια για την ανεύρεση των Τούρκων στρατιωτικών, ενώ φέρονται να είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με Έλληνες ομόλογους τους, τουλάχιστον μια φορά.

Η αναφορά του ποινικολόγου Β. Καπερνάρου

Το ότι φυγαδεύτηκαν με ασφάλεια οι 7 Τούρκοι, -αυτό είναι γεγονός.- επισημαίνει ο ποινικολόγος Βασιλης Καπερνάρος που έχει αναλάβει να υπερασπιστεί τα δίκαια για πυρόπληκτες οικογένειες στην πληγείσα περιοχή.

Ότι διέφυγαν με ασφάλεια μέσα σε 7 τζιπ κι αυτό είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης ότι διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο είναι γεγονός. Το θέμα είναι εάν συμπίπτουν χρονικά τα παραπάνω γεγονότα. Αυτό διερευνάται. Και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί αρμόδιος να δώσει απαντήσεις, να εξηγήσει γιατί έκοψαν το δρόμο.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου φέρονται να αγνοούνται 2 Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Halit Cetin και ο Fatih Arik, διέφυγαν στην Ελλάδα μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, ήταν μέλη των ειδικών δυνάμεων και συγκεκριμένα της μονάδας SAT. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα κι έμειναν στη φυλακή επί 18 μήνες για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Σταυρούλα Τομαρά, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και ίσως να έχουν επιστραφεί στην Τουρκία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

Σταυρούλα Τομαρά

Πήγα να τους πάρω και έλειπαν, δήλωσε η κ. Τομαρά σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι (σύμφωνα πάντα με τους Times) και συμπλήρωσε:

Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα. Είτε έχουν μεταφερθεί σε τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν.
    

Η ΜΙΤ, η Φωτιά στο Μάτι και οι 8 Τούρκοι Στρατιωτικοί