Η Μαμά Πόσταρε την Έκθεση του Γιου: Τι Σημαίνει να Είσαι Έλληνας

Δεν είναι λίγες οι εκθέσεις μαθητών που καταλήγουν να «προβάλλονται» στα social media από υπερήφανους γονείς ή συγγενείς. Δείτε την παρακάτω έκθεση για την οποία φαίνεται να νοιώθει υπερήφανη η μητέρα του παιδιού που την έγραψε.

Η κυρία ►Elpida Komianou, για την οποία  ο λόγος, ως τίτλο  στην ανάρτηση της
στο facebook, γράφει:

Απάντηση του γιου μου στο εθνικιστικό κρεσέντο προπονητή του που εξέφρασε στα παιδιά το αίτημα -καλοκαιριάτικα- να γράψουν έκθεση (!!!) με θέμα "Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας".

Μαμά Πόσταρε την Έκθεση του Γιου: Τι Σημαίνει να Είσαι ΈλληναςΈνα μεγάλο μπράβο στην κυρία Komianou που φρόντισε να διδάξει στο παιδί της πως φυσικά και δεν υπερτερεί σε τίποτα, ούτε ο ίδιος ούτε οι αξίες του, από κανένα άλλο παιδί διαφορετικής καταγωγής, ράτσας ή χρώματος, επειδή γεννήθηκε Έλληνας. Μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να πιστέψει σε κάτι τέτοιο κι ένας παν ηλίθιος θα προσπαθούσε να το περάσει και σε παιδιά · δικά του ή όχι.

Καλό θα ήταν, όμως, να υπενθυμίσει κάποιος στην κυρία Komianou να πληροφορήσει το παιδί πως το κακό - επικίνδυνο πολλές φορές ελάττωμα που έχουν ορισμένοι να νοιώθουν "ανωτερότητα" πιστεύοντας πως η καταγωγή τους και μόνο αποτελεί "προτέρημα", είναι ΚΑΚΌ ΕΝΌΣ ΟΠΟΥΔΉΠΟΤΕ ΗΛΊΘΙΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ... και ΌΧΙ "ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ"...

Το να πιστεύει κανείς πως κυκλοφορούν "ΣΤΟΚΟΙ" σε... "ΈΝΑΝ ΤΌΠΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΉΛΙΟ ΚΑΙ ΘΆΛΑΣΣΑ" (και να νοιώθει μια «περηφάνια» που το 'χει περάσει και στο παιδί του) ακούγεται κάπως... ρατσιστικό..!.. ή μου φαίνεται..?.. Ο ρατσισμός δεν "ταιριάζει" σ' εμάς τους Έλληνες, ►κυρία Komianou...!

Πρέπον θα ήταν να της υπενθυμίσει, επίσης, να πληροφορήσει το παιδί πως ΚΑΛΌ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΝΟΙΏΘΕΙ ΥΠΕΡΉΦΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΉ ΤΟΥ, άσχετα, φυσικά, με το ποια είναι αυτή.

Όσο για το "τι κάναμε που να επηρέασε τη ζωή όλων των ανθρώπων του πλανήτη", η σχετική βιβλιογραφία είναι τεράστια · για το τι κακό ή καλό έχουν κάνει ή συνεχίζουν να κάνουν οι Έλληνες, οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί κ.λπ. στην ανθρωπότητα... γενικά. Καλό θα ήταν να την ξέρει κάθε παιδί...

    

Υπερήφανη μαμά δημοσίευσε την έκθεση του γιου της στο facebook