«Τα Άκουσε» η Αυλωνίτου για τις Συντάξεις Χηρείας (+Video)

Τα Άκουσε η Αυλωνίτου για τις Συντάξεις Χηρείας
Γυναίκες που έχασαν τους συζύγους τους και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, όχι λόγω της απώλειας αλλά λόγω του 27 φορές «διορθωμένου» κατάπτυστου νόμου Κατρούγκαλου, περιγράφουν τη μεγάλη αδικία που βιώνουν στην πρωινή εκπομπή του Νίκου Ρογκάκου στον ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί στις 7".

Σύζυγοι και οικογένειες θανόντων, έχουν υποστεί παράνομα τις μειώσεις του επανυπολογισμού της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων από τις 12 Μαϊού του 2016, ενώ ακόμα συζητείται τον αν θα εφαρμοστούν οι ίδιες μειώσεις σε άλλες κοινωνικές ομάδες από την 01/01/20119.

Συλλόγος Θανόντων Συζύγων ΑΞ.Ι.Α
«Ψηφίσαν ένα νόμο που στην ουσία σκοτώνει τις ορφανικές οικογένεις», «στην κυριολεξία μας πέταξαν στο δρόμο μέσα σ' ένα βράδι», «είναι βάρβαρο... χάνουμε τα σπίτια μας και αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε τα παιδιά μας από τις σπουδές τους.... καταστρέφουν τις ζωές των παιδιών μας» ακούγεται να «φωνάζουν» εδώ και 1½ χρόνο οι χήρες μέλη του Συλλόγου Θανόντων Συζύγων ΑΞ.Ι.Α (και όχι μόνο αυτές) αλλά κανένας εκ των αρμοδίων δε φαίνεται να τις ακούει.

Ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας

Γιώργος Κατρούγκαλος
Για να κατανοήσει κανείς τον παραλογισμό και την αναλγησία, αρκεί μία και μόνο από τις διατάξεις του νόμου του κυρίου που σηκώνεται στις μύτες των ποδιών του όταν φωτογραφίζεται, η οποία ορίζει πως όσες κυρίες χάνουν το σύζυγο τους κι έχουν ηλικία κάτω των 52 ετών, θα παίρνουν (την κουτσουρεμένη κατά τα 2/3) σύνταξη για τα επόμενα 3 χρόνια και ΠΟΤΈ -μα ποτέ- ξανά... (ούτε στα 67).

Τα ερωτήματα-φωτιά των μελών του Συλλόγου Θανόντων Συζύγων

Οι δημοσιογράφοι έδωσαν τη δυνατότητα στις χήρες μέλη του Συλλόγου Θανόντων Συζύγων, να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και να θέσουν ερωτήματα στους πολιτικούς οι οποίοι ήταν καλεσμένοι της εκπομπής: στην Ελένη Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ, στον Ιάσων Φωτήλα της Νέας Δημοκρατίας και στον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ.

Φυσικά, όλα τα «βέλη» στράφηκαν προς την κυρία της παρέας καθώς ο συγκεκριμένος νόμος-έκτρωμα είναι "προϊόν" της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει.

Κι ενώ η Ε. Αυλωνίτου λίγο νωρίτερα φωνασκούσε, απευθυνόμενη στον Ι. Φωτήλα, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα δισεκατομμύρια των περικοπών των οποίων επέβαλλαν στις συντάξεις, απλά κούνησε το κεφάλι της όταν μία από τις κυρίες της τόνισε:

Κυρία Αυλωνίτου εσείς ισχυρίζεστε πως δε θα μειώσετε συντάξεις αλλά κάνατε κάτι χειρότερο · καταργήσατε σύνταξη. Καταργήσατε τη σύνταξη χηρείας. Για πρώτη φορά καταργείται σύνταξη στο ελληνικό κράτος · για το ηλικιακό μιλάω...

Εσείς κυρία Ελένη Αυλωνίτου μπορείτε να ζήσετε με 400 ευρώ το μήνα?

Ακόμα πιο καυστικά ήταν τα ερωτήματα τα οποία έθεσε η συγκεκριμένη κυρία στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

Εσείς κυρία Αυλωνίτου μπορείτε να ζήσετε με 400 ευρώ? Σε πόση ώρα εσείς ξοδεύετε 400 ευρώ ενώ μια οικογένεια είναι αναγκασμένη να ζήσει ένα ολόκληρο μήνα..?

Φυσικά, οι «απαντήσεις» που ακολούθησαν ήταν όλες... "να 'χαμε να λέγαμε" και η κυρία Αυλωνίτου άρχισε να ζητάει "να πέσουν οι τόνοι" τους οποίους στη συνέχεια ανέβασε ΠΆΛΙ στα ύψη (ως συνήθως)...

Ρογκάκος - Αυλωνίτου

    

Χήρες και Ελένη Αυλωνίτου στο Πρωινό του ΑΝΤ1