Κατάρρευση Βράχου στην Παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο (+Video)


Ένα τεράστιο κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και κατέρρευσε, στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, σκορπώντας τον τρόμο στους λουόμενους που κατέγραψαν την πτώση με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο ένας από αυτούς ακούγεται να φωνάζει πανικόβλητος «Ω θεέ μου».

Από την κατολίσθηση, ως από θαύμα, δεν υπήρξαν θύματα ή αγνοούμενοι ενώ η παραλία έχει εκκενωθεί κι έχει απαγορευθεί η προσέγγιση σκαφών.

Κατάρρευση Βράχου στην Παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Κατολίσθηση Τεράστιου Βράχου στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Από την επίσημη ενημέρωση που έγινε από την Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων το απόγευμα της Πέμπτης, προκύπτει πως οι άνθρωποι που τραυματίσθηκαν συνολικά είναι 7.

Σε Σοβαρή Κατάσταση Τραυματίας Τουρίστρια από την Τσεχία

Κατάρρευση Βράχου στην Παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο - 1

Σε σοβαρότερη κατάσταση από τους τραυματίες, βρίσκεται μια  34 ετών γυναίκα από την Τσεχία, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με κάταγμα σε σπόνδυλο.  Η γυναίκα κολυμπούσε στην αριστερή πλευρά της παραλίας, στο σημείο όπου αποκολλήθηκαν τα βράχια.

Τα παιδιά της και ο σύζυγός της φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Άλλοι 3 άνθρωποι με ελαφρά τραύματα έχουν λάβει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Κατάρρευση Βράχου στην Παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο - 2

Δεν Υπάρχουν Αγνοούμενοι Βεβαιώνουν οι Λιμενικές Αρχές

Οι Λιμενικές Αρχές βεβαιώνουν ότι έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης. Η παραλία Ναυάγιο έχει εκκενωθεί κι έχει απαγορευθεί η προσέγγιση σκαφών.

Κατάρρευση Βράχου στην Παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο - 3

Από περιγραφές προκύπτει ότι η κατολίσθηση έγινε σταδιακά. Αρχικά έπεσαν κάποιες πέτρες και ακούστηκε θόρυβος, ακολούθησε κατολίσθηση από μικρές πέτρες και στη συνέχεια έγινε η μεγάλη κατολίσθηση του βράχου που αποκολλήθηκε.

Κατάρρευση Βράχου στην Παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο - 4