Άγριο Έγκλημα Τιμής στην Ινδία (+Video) ΠΡΟΣΟΧΉ! ΣΚΛΗΡΈΣ ΕΙΚΌΝΕΣ


Σοκαριστικό έγκλημα «τιμής» στην Τελανγκάνα της Ινδίας. 24χρονος άνδρας έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια της 23 ετών γυναίκας του, την ώρα που οι δύο τους αποχωρούσαν από νοσοκομείο της περιοχής όπου πήγαν για εξετάσεις λόγω της εγκυμοσύνης της.

Τον Σκότωσε με Ματσέτα Μπροστά στην Έγκυο Γυναίκα του

Τον Σκότωσε με Ματσέτα Μπροστά στην Έγκυο Γυναίκα του

Το φρικιαστικό συμβάν κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του νοσοκομείου. Στο βίντεο φαίνεται ένας μεγαλόσωμος άνδρας που κρατά ματσέτα, να χτυπά πισώπλατα τον 24χρονο άνδρα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Η 23χρονη γυναίκα του προσπάθησε να βοηθήσει, όμως ο δράστης κατάφερε το τελευταίο θανατηφόρο χτύπημα με τη ματσέτα.

Οι κάστες στην Ινδία

Ο Γαμπρός Ανήκε σε Κατώτερη Κάστα της Ινδίας

(Το σύστημα των καστών συνιστά τον τρόπο διάρθρωσης της ινδικής κοινωνίας σε διαφορετικές ομάδες. Κοινωνιολόγοι εκτιμούν πως είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί σαφώς το σύστημα των καστών, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του. Έχει θρησκευτικές ρίζες, ενώ έχει επηρεαστεί από τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά και τα χρόνια της αποικιοκρατίας).

Οι ινδικές αστυνομικές αρχές μιλάνε για έγκλημα τιμής καθώς ο άτυχος άνδρας, Πρανάι Κουμάρ, άνηκε σε "κατώτερη κάστα" από αυτή της γυναίκας του, Αμρούθα Βαρσίνι, την οποία παντρεύτηκε πριν λίγους μήνες παρά τις μεγάλες αντιρρήσεις των οικογενειών τους.

Pranay Kumar - Amrutha Varshini - wedding

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στις αρχές του έτους και ενώ ο πατέρας του Πρανάι αποδέχθηκε τον γάμο και μάλιστα έκανε και γαμήλια δεξίωση προς τιμήν τους · δεn συνέβη το ίδιο, όμως, και με την οικογένεια της Αμρούθα, η οποία ανήκει σε ανώτερη κάστα.

Οι δυο νέοι ζήτησαν προστασία από την αστυνομία γιατί δέχονταν απειλές. Η απόφαση για τη δολοφονία φέρεται να πάρθηκε μετά από βίντεο απ' το γάμο που ανάρτησε ο Πρανάι στο facebook.

Η αστυνομία μετά τις απειλές είχε ανακρίνει και τον πατέρα της κοπέλας, ο οποίος είχε αρνηθεί ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στον γάμο και πως δεν θα κινηθεί βίαια ενάντια στο γαμπρό του.

Pranay Kumar - Amrutha Varshini

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης πιθανόν να είναι θείος της Αμρούθα και έδρασε μετά από εντολές του πατέρα της.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η εν ψυχρώ αυτή δολοφονία χαρακτηρίστηκε "έγκλημα τιμής" από τις ινδικές αρχές. Τα εγκλήματα αυτά κρίνονται (ακόμα και σήμερα) με ιδιαίτερη επιείκεια από τα δικαστήρια της, κατά τα άλλα, ραγδαία αναπτυσσόμενης Ινδίας. πηγή: thesun.co.uk