Ταινία με Σκοπιανό «Σταυρωμένο» σε Πινακίδα της Μακεδονίας (+Video)


Στα Σκόπια, εκτός των άλλων, ξεκίνησε και η προβολή της προκλητικής ταινίας Mocking of Christ (Χλευασμός του Χριστού), με την οποία έμμεσα αλλά ξεκάθαρα επιχειρείται, μέσω  σκηνοθετικών συμβολισμών, να κατηγορηθεί η Ελλάδα για την υποτιθέμενη ««εθνοκάθαρση»» των "μακεντόνετς" (?!) της ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ.

Σκοπιανός Σταυρωμένος σε Πινακίδα της Μακεδονίας

Ελληνίδα Πρωταγωνίστρια σε Σκοπιανή Ταινία - Πρόκληση

Η ταινία-κλαυσίγελος αποτελεί επιτομή του σκοπιανού αλυτρωτισμού και του ψευδο ««μακεδονικού»» ιδεολογήματος, παρά τις προσπάθειες των κυρίων Τσίπρα και Ζάεφ να προχωρήσουν στη "Συμφωνία των Πρεσπών", εξαλείφοντας -δήθεν- τις "ορέξεις" των γελοίων σερβοβουλγαροτουρκοαλβανογυφτων.

Το Σενάριο - Επιτομή του Σκοπιανού Αλυτρωτισμού

Το σενάριο περιγράφει τη ζωή του κεντρικού ήρωα, Αλέξανδρου Φιλιππόπουλου, ο οποίος είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος γαλλικού πολιτικού περιοδικού που επιστρέφει στη γενέτειρά του στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, που έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Παρουσιάζεται μεθοδικά η μόνιμη σκοπιανή επιχειρηματολογία κατά της χώρας μας, για "αφανισμό της ««μακεδονικής»» μειονότητας" μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, με ισχυρές, επίσης, αναφορές κατά της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων για τη δράση των των UCKαδων κατά της... ««μακεδονίας»».

Mocking of Christ

Ο Φιλιππόπουλος, τελικά, δολοφονείται με «σταύρωση» σε μια υπό κατασκευή πινακίδα αυτοκινητόδρομου στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που σύμφωνα με το σενάριο "χωρίζει τη ««μακεδονία»» στα δύο" · σκηνή που αποτελεί, ουσιαστικά, ένα προσβλητικό κατηγορώ κατά της Ελλάδας.

Η προκλητική ταινία υποστηρίχτηκε από την προηγούμενη «εθνικιστική» κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο Ζόραν Ζάεφ, επιχείρησε να την "παγώσει", ενόψει και της "Συμφωνίας των Πρεσπών" με την Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερε να απαγορεύσει την προβολή της στους κινηματογράφους.

Ο σκηνοθέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση των Σκοπίων, πως ασκεί εναντίον του βία και τρομοκρατία. Ωστόσο ο σκοπιανός Πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβανόφ, με τον οποίον συναντήθηκε ο δημιουργός, δήλωσε δημόσια την υποστήριξή του.

Μνεία Πρωτοπορίας
Αξιοσημείωτο είναι πως ο "Χλευασμός του Χριστού", διαγωνίσθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ και απέσπασε Μνεία Πρωτοπορίας.

Ιωάννα Πηλιχού

Πρωταγωνίστρια η Ιωάννα Πηλιχού

Το «αστείο» είναι πως στο Mocking of Christ συμμετέχει και καστ Ελλήνων ηθοποιών, ενώ η κιουρία Ιωάννα Πηλιχού, είναι συμπρωταγωνίστρια.
[Αφού "έσπασε τα ταμεία" εντός, αποφάσισε να κάνει το βήμα και για «διεθνή» (για την ακρίβεια σερβοβουλγαροτουρκογυφτοαλβανική) καριέρα, η κοπέλα...]

Σπόνσορας ο Δήμος Αθηναίων

Το «ΠΙΟ αστείο» είναι ότι τους υποστηρικτές της παραγωγής (εκτός από το Σκοπιανό υπουργείο εσωτερικών), σύμφωνα με τους τίτλους τέλους, ανήκει και ο... Δήμος Αθηναίων.

Δήμος Αθηναίων


Με τις υγείες μας..!