«Φιλέτο» της Κέρκυρας: 23 Εκατομμύρια η Ενοικίαση, 2 Εκατομμύρια η Πώληση (+Video)

Το 2013 έκταση 500 στρεμμάτων της περιοχής Ερημίτης στην Κέρκυρα, δόθηκε προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια, μετά από διαγωνισμό, στην NCH Capital με το τίμημα να ανέρχεται στα 23.000.000€.

ΤΑΙΠΕΔ - Ξεπούλησε σε Fund Περιοχή «Φιλέτο» στην Κέρκυρα

ΤΑΙΠΕΔ - Ξεπούλησε σε Fund Περιοχή «Φιλέτο» στην Κέρκυρα

Το 2017 το ΤΑΙΠΕΔ έκανε και πάλι διαγωνισμό, αυτήν τη φορά για την πώληση και όχι την παραχώρηση της έκτασης, στον οποίο πλειοδότησε το ίδιο αμερικανικό fund αφού ήταν και ο μοναδικός ενδιαφερόμενος. Μόνο που το τίμημα πώλησης αντί να «εκτιναχθεί» σε σχέση με το προηγούμενο της εκμετάλλευσης, ανήλθε μόλις στα... 2.000.000€!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star και το star.gr, η παρθένα έκταση, η οποία περιλαμβάνει και υδροβιότοπο, δόθηκε με μόλις 900€/τμ όταν αντίστοιχα «φιλέτα» της περιοχής πωλούνται προς 6.800€/τμ.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θέτει Ζήτημα Ποινικών Ευθυνών

ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θοδωρής ΓαλιατσάτοςΤην ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, απαντώντας πως: Η αποτίμηση κάθε περιουσιακού στοιχείου γίνεται από ανεξάρτητους αποτιμητές και το αδιάβλητο των διαγωνισμών ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θοδωρής Γαλιατσάτος, θέτει ζήτημα ποινικών ευθυνών.


Ύψιστης Στρατηγικής Σημασίας Περιοχή ο Ερημίτης

Περιοχή Ερημίτης - ΚέρκυραΤο κυριότερο, όμως, είναι πως ο Ερημίτης δεν έχει μόνο οικονομικό ενδιαφέρον αλλά και εθνικό, αφού βρίσκεται σε ύψιστης στρατηγικής σημασίας περιοχή · την πλησιέστερη προς την Αλβανία.

Μετά το "ξεπούλημα", το ναυτικό φυλάκιο που βρίσκεται εκεί και «βλέπει» Αλβανία, θα πρέπει να μεταφερθεί με έξοδα του δημοσίου σε άλλο, «τυφλό» σημείο, έναντι μάλιστα μιας μεγάλης δαπάνης η οποία υπολογίζεται ότι θα φτάσει μέχρι και τις 900.000€.
Με τις υγείες μας..!!!