70 Ελικόπτερα «Ινδιάνοι» Ασπίδα του Αιγαίου (+Video)

70 Ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior για την Ελλάδα
Τους πρώτους μήνες του ερχόμενου έτους αναμένεται να βρίσκονται στη χώρα μας τα 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία απέκτησε η Ελλάδα από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έναντι του ποσού των $44.150.000.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΣ οι «Ινδιάνοι Πολεμιστές Kiowa» των αιθέρων (Kiowa: φυλή Ινδιάνων της Αμερικής) θα ενισχύσουν την άμυνα των νησιών μας, με στόχο να αποτελέσουν σημαντική ασπίδα στην ολοένα και αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων.

OH-58D Kiowa Warrior

OH-58D Kiowa Warrior
Τα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν την ελληνική δύναμη άμεσης επέμβασης, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο.

Μαζί με μονάδες της δύναμης ταχέων σκαφών του ΠΝ και μονάδες των ειδικών δυνάμεων θα αποτελέσουν την μικτή δύναμη περιφρούρησης των ελληνικών κοιτασμάτων και του αγωγού East Med ο οποίος θα διέρχεται από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Κρήτη, την Πελοπόννησο–Μακεδονία–Σκόπια και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι 70 «Little Budasses» θα προσφέρουν μεγάλο αβαντάζ στον τομέα της επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο και τα ακριτικά νησιά του ανατολικού/νοτιανατολικού Αιγαίου, αφού έχουν την ικανότητα να επιχειρούν μέρα νύχτα, χάρη στο σύγχρονο σύστημα Mast Mounted Sight που φέρουν.

Tο πρώτο OH-58D Kiowa Warrior είναι ήδη έτοιμο
και βαμμένο με τη γαλανόλευκη.