Πως Προκρίνονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ?

Τα Σενάρια Πρόκρισης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
πηγή: Βαγγέλης Σταματόπουλος από Sport24

Έχουν Ακόμα Ευκαιρία για Πρόκριση

Την ήττα γνώρισαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από Μπέτις και Τσέλσι αντίστοιχα, έχουν όμως την ευκαιρία για πρόκριση στους 32 του Europa League, μέσα από τους εντός έδρας «τελικούς» που θα δώσουν την τελευταία αγωνιστική.

Είναι ακόμα ζωντανοί - Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Μπέτις στην Ανδαλουσία και ο ΠΑΟΚ με 4-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο · παρόλα αυτά, οι 2 ελληνικές ομάδες οδεύουν προς την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, ξέροντας πως έχουν την ευκαιρία για πρόκριση στους νοκ-άουτ αγώνες.

Πώς θα γίνει αυτό? Πάμε να δούμε το... καλό σενάριο που εξυπηρετεί τους ερυθρόλευκους αλλά και τους ασπρόμαυρους για να γιορτάσουν στις 13/12 σε Φάληρο και Τούμπα.
     

ΤΟ ΣΕΝΆΡΙΟ ΠΡΌΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου χρειάζεταια νίκη με οποιοδήποτε σκορ στην Τούμπα την Μπάτε Μπορίσοφ και την ίδια ώρα η Τσέλσι να κάνει το καθήκον της επικρατώντας της Βίντι στην Ουγγαρία (σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα περάσει μέσω της τριπλής ισοβαθμίας).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ ΤΟΥ ΟΜΊΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΈΣ:

1. Τσέλσι 15 (10-1)
2. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 6 (6-8)
3. Βίντι 6 (3-5)
4. ΠΑΟΚ 3 (4-9)
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 13/12 - 19:55
ΠΑΟΚ - Μπάτε, Βίντι - Τσέλσι

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται να πάρει όχι μόνο τη νίκη κόντρα στους ροσονέρι αλλά και να το πετύχει με 2 γκολ διαφορά, προκειμένου να έχει το πλεονέκτημα έναντι της Μίλαν στη μεταξύ τους ισοβαθμία μετά από την ήττα της με 3-1 στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής στο Μιλάνο.

Αυτό σημαίνει πως περνάει στην επόμενη φάση του Europa League αν επικρατήσει με 2-0 ή 3-1 κ.ο.κ · σε διαφορετική περίπτωση το εισιτήριο θα καταλήξει σε ιταλικά χέρια.

Σε ένα σενάριο  με νίκη του Ολυμπιακού με 4-2 π.χ. η επίθεση στα μεταξύ τους ματς θα είναι 5-5, (με σκορ 5-3 θα είναι 6-6) οπότε θα υπολογιστεί το τέταρτο κριτήριο που θα είναι τα εκτός έδρας γκολ, εκεί που θα έχουν το αβαντάζ οι Μιλανέζοι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ ΤΟΥ ΟΜΊΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΈΣ:

1. Μπέτις 11 (7-2)
2. Μίλαν 10 (11-6)
3. Ολυμπιακός 7 (8-5)
4. Ντουντελάνζ 0 (3-16)
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 13/12 - 22:00
Ολυμπιακός - Μίλαν, Ντουντελάνζ - Μπέτις