Βόμβα στον ΣΚΑΪ - Η Στιγμή της Έκρηξης (Video)

Βόμβα στον ΣΚΑΪ - Η Στιγμή της Έκρηξης

πηγή zougla.gr  Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 02:27 προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμός.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση καθώς θεώρησαν ότι το τηλεφώνημα-προειδοποίηση που δέχτηκαν (από εμφανή αριθμό) 45 λεπτά πρίν την έκρηξη το zougla.gr και ο ANT1, δεν ήταν φάρσα.

Οι συστάσεις του κέντρου προς τις μονάδες που κλήθηκαν να σπεύσουν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ήταν ιδιαίτερα σαφείς και αυστηρές για την ασφάλεια των μονάδων. Καμία επαφή – καμία επαφή, επαναλάμβανε το κέντρο διαρκώς προς όλες τις μονάδες που έσπευσαν να αποκλείσουν την περιοχή.

Βόμβα στον ΣΚΑΪ - Η Στιγμή της Έκρηξης - 1

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο και οι εργαζόμενοι στο κτήριο. Σε κοντινή αλλά ασφαλή απόσταση κλήθηκαν επίσης να σπεύσουν άμεσα ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι ζημιές αφορούν κυρίως τις τζαμαρίες και τα κουφώματα του κτηρίου ενώ δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί η έκταση της ζημιάς.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο σημείο · γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και τον Πειραιά, από την παλιά παραλιακή οδό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης της βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό