Αντώνης Σαμαράς - Η Μακεδονία Είναι Μία Και Ελληνική - Τους τα Είπε ΌΛΑ! (Video)

Σαμαράς - Η Μακεδονία Είναι Μία Και Ελληνική
Τους τα είπε όλα με την ομιλία του στη Βουλή για τη «Συμφωνία» των Πρεσπών, ο Αντώνης Σαμαράς, σε αντίθεση με τον άλλο πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ ο οποίος αρκέστηκε σε μια «παρέμβαση» με σύντομη γραπτή δήλωση, στην οποία μας είπε ότι μας είχε πει και την προηγούμενη φορά που "μας έκανε τη χάρη" να «μιλήσει»: "Καλά τα είπε η Ντόρα..."
Ο Α. Σαμαράς, με μια ιστορική και γεωπολιτική ανάλυση, εξήγησε την αρνητική του τοποθέτηση στη «Συμφωνία», τα σοβαρά προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν στο προσεχές διάστημα στα Βαλκάνια και υπενθύμισε όλους τους μεγάλους Έλληνες / Ελληνίδες της πολιτικής των γραμμάτων και των τεχνών που εναντιώθηκαν στον εθνικισμό των Σκοπιανών.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρισμούς πως η Πηνελόπη Δέλτα έγραψε για «μακεδονίτικα», επισημαίνοντας πως οι Έλληνες αρνούνταν να τα αποκαλέσουν βουλγάρικα, λόγω της τότε διαμάχης Ελλάδας-Βουλγαρίας, γι αυτό και αποκαλούσαν το γλωσσικό ιδίωμα «μακεδονίτικα».

Τιμή μου να με Αποκαλούν Μακεδονομάχο Αυτοί που Διαδήλωναν Μαζί με τον Γκρουέφσκι

Υπενθύμισε, σε όσους «ξέχασαν», τους Έλληνες σλαβόφωνους Μακεδονομάχους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους, τα λόγια του Α. Παπανδρέου που είπε πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων και τη δήλωση όλων των πολιτικών αρχηγών για το θέμα, το 1992.

Έκλεισε με λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Τα κράτη δε ζουν μόνο με το σήμερα · πρέπει να θυμούνται το χθες για να μην το ξαναζήσουν... Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

Αντώνης Σαμαράς - Η Μακεδονία Είναι Μία Και Ελληνική